Tosiaan nyt on tullut bloggailun aloittamisesta jo vuosi! :) Itseänikin ihmetyttää, mitä kaikkea sitä on saanut aikaiseksi ja miten nopeasti vuosi on kulunutkaan. Bloggailu on kiva harrastus, jota aion varmasti jatkaa edelleen :) Uusia reseptejä siis odotellessa! Tässä yksi 1-vuotiaan blogin kunniaksi :)
M&M-cookies:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
½ tl vanilliinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
75 g - 100 g M&M-suklaarakeita
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilliinisokeri. Sekoita suola, sooda ja vehnäjauhot keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suklaarakeet, sekoita varovasti, etteivät rakeet rikkoudu. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä niistä keksejä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175C asteessa noin 15 minuuttia.
15. kesäkuuta 2011
7. kesäkuuta 2011
Kesäpäivän viilennys
Gluteenittomat letut
Sunnuntaiaamuna huomasin, että jääkaapissa oli puolitoista litraa lauantaina vanhaksi mennyttä maitoa.. Eihän siinä "muu auttanut" kuin tehdä lettuja :) Pikkusisko oli kyläilemässä meillä, joten tein letut gluteenittomista lettujauhoista. Oli namia kesäherkkua!
Gluteenittomat letut:
1 pss gluteenittomia lettujauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
paistamiseen margariinia
lisäksi hilloa, mansikoita ja kermavaahtoa
Sekoita jauhot maitoon. Riko kananmunat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia. Paista margariinissa paistinpannussa. Tarjoa hillon, kermavaahdon ja marjojen kera.
Gluteenittomat letut:
1 pss gluteenittomia lettujauhoja
5 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
paistamiseen margariinia
lisäksi hilloa, mansikoita ja kermavaahtoa
Sekoita jauhot maitoon. Riko kananmunat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia. Paista margariinissa paistinpannussa. Tarjoa hillon, kermavaahdon ja marjojen kera.
5. kesäkuuta 2011
Grillausta
Helsingin kaupungin säännöissä on kielletty lämpimän ruoan valmistaminen parvekkeella. Eli grillaaminen ei ole sallittua.. Mikä harmi! Tänä kesänä bongasin Prisman mainoslehdestä asiaan hyvän ratkaisun - OBH Nordican Kentucky BBQ-pöytägrilli, joka toimii siis sähköllä ja sitä voi käyttää myös sisällä. Tänään suunnistimme Prismaan ostamaan tätä grilliä, mutta hyllystä löytyi vain esittelykappale. Grillin hinta on vain 29,90 ja myyjä kertoi, että ne viedään käsistä. Meillä kävi kyllä hyvä tuuri sillä myyjä suostui myymään meille esittelykappaleen hyllystä. Ja sitten eikun grillaamaan :)
Grilli on todella helppokäyttöinen ja siinä on portaaton lämpötilansäätö. Grillailimme ihan perinteisiä grillimakkaroita, herkkusieniä ja rypsiporsaan kermapippuri fileepihvejä. Niiden kanssa syötiin perunasalaattia sekä fetasalaattia. Grilli oli yllättävän tehokas pieneksi pöytägrilliksi, eli juuri sopiva meidän tarpeisiin.
Grilli on todella helppokäyttöinen ja siinä on portaaton lämpötilansäätö. Grillailimme ihan perinteisiä grillimakkaroita, herkkusieniä ja rypsiporsaan kermapippuri fileepihvejä. Niiden kanssa syötiin perunasalaattia sekä fetasalaattia. Grilli oli yllättävän tehokas pieneksi pöytägrilliksi, eli juuri sopiva meidän tarpeisiin.
2. kesäkuuta 2011
L'apéritif d'été
Olen lukenut ranskaa 8 vuotta. Lukiossa kyllästyin ja heitin kirjat nurkkaan, mutta nyt ne on kaivettu taas esiin :) Vuoden verran luin ranskaa nykyisessä koulussani ja oppikirjan teksteissä ranskalaiset ovat tuon tuosta juoneet aperitiiviksi kir-nimistä drinkkiä. Sitä ollaan sitten tunneilla ihmetelty, että mitä tämä ihmeen kir on.
Kir on siis suosittu ranskalainen aperitiivi, johon tulee mustaherukkalikööriä ja kuivaa valkoviiniä. Juomasta on myös juhlallisempi versio kir royal, jossa valkoviinin tilalla on kuohuviiniä tai samppanjaa. Nyt kun ranskan tunnit on taas tältä erää ohi, oli aika kokeilla tätä juomaa.
Kir:
2 cl mustaherukkalikööriä
10 cl kuivaa valkoviiniä
Kaada mustaherukkalikööri valkoviinilasiin ja täytä lasi sen jälkeen valkoviinillä.
Kir on siis suosittu ranskalainen aperitiivi, johon tulee mustaherukkalikööriä ja kuivaa valkoviiniä. Juomasta on myös juhlallisempi versio kir royal, jossa valkoviinin tilalla on kuohuviiniä tai samppanjaa. Nyt kun ranskan tunnit on taas tältä erää ohi, oli aika kokeilla tätä juomaa.
Kir:
2 cl mustaherukkalikööriä
10 cl kuivaa valkoviiniä
Kaada mustaherukkalikööri valkoviinilasiin ja täytä lasi sen jälkeen valkoviinillä.