20. elokuuta 2013

Punaherukka-valkosuklaapiirakka

Tämä resepti on ollut minulla mielessä oikeastaan jo viime kesästä lähtien, mutta silloin päädyin leipomaan perinteistä mamman marjapiirakkaa. Kun näin Onko nälkä?-blogin isännöimän elokuun ruokahaasteen aiheen, päätin kääriä hihat ja vihdoin testata mielessäni pyörinyttä reseptiä. Olen toitottanut kesällä ruoanlaiton puolella yksinkertaisuudesta ja samaa voi sanoa myös leipomisesta. Raikkaat marjat eivät kikkailuja rinnalleen kaipaa ja loppukesän punaherukkapiirakka syntyy muutamista raaka-aineista käden käänteessä.

Lisäsin perinteiseen muropohjaan kaurahiutaleita tuomaan piirakkaan hieman erilaista suutuntumaa. Täytteessä valkosuklaa puolestaan tasapainottaa punaherukoiden tuomaa kirpeyttä. Parhaalta piirakka maistuu seuraavana päivänä, mutta eihän sitä tuoreeltaankaan malta olla syömättä :)

Jos pidätte reseptistä, käykäähän äänestämässä täällä.
Äänestysaikaa on perjantaihin 30.8. asti.

Punaherkukka-valkosuklaapiirakka:

Kaura-muropohja: 
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl punaherukoita
100 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 200C asteessa 10 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle punaherukat. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja levitä raitoina herukoiden päälle. Sekoita kermaviiliin kananmuna sekä sokeri ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunin alaosassa vielä 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.






2 kommenttia:

  1. Mun tekis mieli kans kokeilla tätä, yhdistelmä kuulostaa jotenkin niin kivalta :-) Valkosuklaata meillä olis jo valmiiks. Ja mun mummi oli tuonut taas mökiltä punaherukoita, joten ehkä loman jälkeen pakko lepoa! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Valkosuklaa punaherukoiden kanssa on kivaa vaihtelua verrattuna tavalliseen mamman marjapiirakkaan. Ihastuin myös tuohon kauramuropohjaan ja tein jo yhden toisenkin piirakan kaurapohjalla :)

      Poista