7. maaliskuuta 2014

Wilhelmiinat

Meillä on töissä ollut alkuvuosi melko hektistä aikaa ja tämä viikko on ollut erityisen stressaava koko meidän osastolle. Tänään alkava viikonloppu on ollut varmasti kaikkien mielessä maanantaista lähtien. Päätin purkaa omaa stressiäni leipomiseen ja piristää meidän työporukkaa itsetehdyillä kekseillä :) Mikä voisi olla taikinaterapiaa parempaa? Ei mikään juuri nyt :)

Päädyin leipomaan työpaikalle wilhelmiina-keksejä, sillä ne säilyisivät vähän pidempään, jos heti ensimmäisenä päivänä ei tule syötyä kaikkia. Yritin tehdä myös gluteenittomia keksejä, mutta ne epäonnistuivat totaalisesti. Keksit levisivät uunissa valtavasti ja lopputulos oli kaikin puolin kamala. En edes osaa kuvailla, mitä taikinalle tapahtui paiston aikana. Todistusaineistoa voi käydä vilkaisemassa Instagramin puolella (@jenniiikaroliina).

Maku oli hyvä, mutta rakenne ja ulkonäkö ei vastannut yhtään odotuksia. Gluteenitonta versiota täytyy siis vielä harjoitella uudemman kerran. Vehnäjauhoista tehdyt keksit sen sijaan onnistuivat hyvin. Onneksi oli siis jotain töihinkin viemistä ja keksit maistuivat työkavereille :)

Wilhelmiinat (25 kpl):

100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 rkl siirappia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasooda

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja siirappi voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä leivinpaperin päälle kaksi pitkää tankoa, n. 5 cm leveitä ja 1-2 cm paksuja.

Paista keksitankoja uunissa 175C asteessa 10 minuuttia. Nosta valmiit keksit uunista ja leikkaa viipaleiksi. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.




4 kommenttia:

  1. Mullakin tuppaa menemään gluteenittomat leivokset kategoriaan "koostumuksessa on jokin vialla". Nimim. monet hyvät sämpylät rumannäköiset :D

    Vinkkaa ihmeessä jos keksit jonkin kikkakolmosen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jonkin verran leiponut gluteenittomasti ja usein onnistunutkin :) Makeat piirakat, kakut, kääretortut onnistuvat, mutta keksit, sämpylät yms. ovat vaikeita. Ei voi tehdä vaan niin, että vaihtaisi vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta. Vielä täytyy hioa reseptejä ja harjoitella lisää :)

      Poista
  2. Nämä keksit muistan jo lapsuudestani! Ihan parhaimpia keksejä!:)

    VastaaPoista