Onneksi olin jo pian kotona ja pääsin kirjaan käsiksi. Olin odottanut Liemessä-blogin Jennin keittokirjan ilmestymistä siitä lähtien, kun hän paljasti blogissaan kirjoittavansa sellaista. Into pinkeänä avasin upouuden keittokirjan, joka tuoksui vastapainetulta. Hyvä, ettei tullut tippa linssiin, kun näin Jennin omistuskirjoituksen kirjan etusivulla! :) Voi elämä, miten kultainen Jenni oletkaan!! :)
Yleensä hyppään tylsät alkulöpinät suosiolla ohi ja siirryn reseptien kimppuun, mutta Jennin tarina ja kiitokset olivat mielenkiintoista luettavaa. Jotenkin siinä lukiessa tajusin pitäväni Jenniä tietyllä tavalla esikuvanani bloggaajana ja kotikokkina. Yli 7 vuoden ruokabloggaajauralle voi jo nostaa hattua! Jenni, Nirso, Mini ja tuleva Herra Simpukka - teidän seikkailuja ruoan parissa on ilo seurata :)
Keittokirjan aihe ei jätä ketään kylmäksi. Katukeittiö - parempaa roskaruokaa on jokaisen nyhtöpossuun hurahtaneen kotikokin must-hankinta. Minulta oli varmaan jossain vaiheessa mennyt ohi, minkälaista reseptiarsenaalia esikoiskirjailija Häyrinen on syksyn pimeinä iltoina kerännyt. Sata toinen toistaan herkullisempaa reseptiä sisältävästä kirjasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. On burgereita, pizzaa, snägäriä, lihapullia, Lähi-itää, lisukkeita, meksikolaista, mitä vielä? Kastikkeita, majoneeseja, lisukkeita. Jälkiruokiakin tietysti. Kuola valuu jo näppikselle. Koko komeuden kruunaa Jennin loistavalla maulla stailaamat ja kuvaamat ruokakuvat.
Ensiselailulla kiinnitin itse huomiota kirjan taikinaresepteihin. Hampurilais- ja hodarisämpylät, täydellinen pizzapohja, lihikset ja patonki menevät varmasti testiin. Liemessä-blogia pitkään seuranneena tiedän, että Jennillä on hyvä maku. Eipä siis tarvitse käyttää tunteja aikaa netissä täydellisen hampurilaissämpyläreseptin etsimiseen - uskon sen olevan nyt käsissäni.
Mielenkiinnolla luin myös reseptejä sellaisiin annoksiin, joita olen itse jo aiemmin kokkaillut. Hampurilaispihvi, pulled pork, tzatziki, lihapullat, pannupizza menevät puolestaan vertailun vuoksi testiin :)
Kaikkein eniten kuitenkin odotan ihan uusien reseptin testaamista. Sipulirenkaat, tomaattikastike, kebab, pitaleivät, nyhtökana, chipotlemajoneesi ja pinkki pehmis tullaan testaaman Skorpionin keittiössä hyvällä ruokahalulla. Reseptit ovat helposti toteutettavissa, raaka-aineet kaikkien saatavilla ja kirja inspiroi varmasti niin aloittelevaa kuin harjaantuneempaakin kotikokkia.