23. elokuuta 2012

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Pikkuveljelle ei sanota ei. Ei ainakaan silloin, jos kyse on marjapiirakan leipomisesta. Olin saanut hienoisia vihjeitä, pyyntöjä ja käskyjä leipoa mamman marjapiirakan, kun veli oli tulossa kylään. Eihän siinä muu auttanut kuin ruveta leipomaan. Lisäksi päätin ilahduttaa myös pikkusiskoa ja tein piirakan gluteenittomana niin, että se oli hänenkin syötävää :) Hyvin kävi kaupaksi!


















Mamman marjapiirakka:

100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl perunajauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

2 dl mustikoita
3 dl punaisia viinimarjoja

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle marjat.

Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit ja kaada piirakan päälle. Paista uunin alaosassa 200C asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti kesän mauista!


3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka, en ole leiponut piirakkaa sitten alkukesän raparperipiirakoiden ja nyt syksyllä on ihanaa kun saa marjaisia piirakoita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Itse haaveilin kesällä raparperipiirakasta, mutta se jäi sitten tekemättä! Onneksi korjasin tilanteen nyt marjapiirakan avalla :)

    VastaaPoista
  3. Toimiva pohja! Todella hyvää 😋

    VastaaPoista