10. maaliskuuta 2013

Lämmin porkkana-fetasalaatti

Tätä salaattia voisin syödä vaikka kuinka! Ensinnäkin annos maistuu todella herkulliselta, mutta se on myös ilo silmälle, sillä se on ihanaa värien ilotulitusta. Alkuperäisen reseptin bongasin tammikuun Kodin Kuvalehdestä (3/13). Siinä vuonankaalin tilalla oli rucolaa, mutta koska vuonankaali on yksi mun suosikeista, vaihdoin rucolan siihen. Vuonankaalia on harmittavan vähän tarjolla ainakin niissä kaupoissa, joissa minä käyn, joten nyt kun sitä sattui olemaan tarjolla, oli pakko ostaa :)

Lämmin porkkana-fetasalaatti:

½ kg porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
50 g vuonankaalia
100 g fetaa

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen. Kuori porkkanat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita porkkanat uunivuokaan ja ja pirskottele päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paista uunissa noin 40 minuuttia, kunnes porkkanat on kypsiä.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä pintaan. Anna jäähtyä. Pese ja valuta vuonankaali ja asettele se ison tarjoilulautasen reunoille. Murusta feta.

Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kypsät porkkanakuutiot tarjoiluastian keskelle ja kaada päälle kastike. Lisää murustettu feta ja paahdetut pinjansiemenet. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lohen tai kananrintafileen kanssa.




Sain taas epätoivottua kokkausapua keittiöön Lunasta. Kisumme olisi halunnut olla innokkaana mukana porkkanateatterissa. Sain houkuteltua sen pois tiskipöydältä yhden porkkanasuikaleen avulla. Onneks sitä on helppo harhauttaa ;)



Tykätkää Skorpionin keittiöstä myös Facebookissa :)

7 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa oikein herkulta, kokeiluun menee, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Nam! Tosi kiva resepti :) tykkään hurjasti porkkanasta ja fetasta sekä yhdessä että erikseen.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteista Sarppu ja annemi! Tämä oli kyllä todella herkullista :) Sain onneks vielä syödä tänään yhden annoksen lounaaksi, kun jäi eiliseltä tähteeksi.

    VastaaPoista
  4. Mukavan kevyt ja fressi. Herkullisia kuviakin ;)

    VastaaPoista
  5. Kiva yhdistelmä, ihan uusi minulle. Täytyy kokeilla :9.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamehusta tulee kivasti happoa makeaan porkkanaan ja fetasta suolaisuutta. Pinjansiemenet tuovat kivaa tekstuuria ja vuonankaali on oma suosikkini, joten vaihdoin sen rucolan tilalle alkuperäisestä ohjeesta. Rucola tietysti olisi vähän voimakkaamman makuinen salaatti, mutta myös vuonankaali sopi tähän hyvin :)

      Poista