22. kesäkuuta 2013

Kesäpöydän savulohiviettelys

Herkulliset kalaruoat ovat olennainen osa kesäpöytien antimia. Oma lempparini on savustettu lohi niin lämpimänä kuin kylmänä. Tässä yksinkertaisessa kastikeessa käytin molempia. Savulohiviettelys maistuu keitettyjen uusien perunoiden kanssa, mutta myös esimerkiksi iltapalana ruisleivän päällä.

Savulohiviettelys:

400-500 g lämminsavulohta
150 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
300 g creme fraichea
viispippuria myllystä
reilusti tuoretta tilliä

Poista lämminsavulohesta nahka ja mahdolliset ruohot. Silppua pieniksi paloiksi. Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi suikaleiksi. Kuutio punasipuli. Sekoita joukkoon creme fraichet. Mausta viispippurilla ja tuoreella tillisilpuilla. Tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa kesäisessä buffeepöydässä.


2 kommenttia: