19. kesäkuuta 2012

Toscapiirakka

Päätin taas leipoa jotain sellaista, mitä ei ole ennen tullut tehtyä. Valio-reseptisovelluksessa tuli vastaan tämä perinteisen toscapiirakan ohje ja kokeilin sitä. Alkuperäisessä ohjeessa myös pohjaan tulee voita, mutta itse laitoin tällä kertaa pohjaan margariinia ja kuorrutteeseen voita. Hyvvee oli :)

Toscapiirakka:

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
200 g sulatettua margariinia

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe venhäjauhoihin.Lisää taikinaan varovasti sekoittaen vuorotellen jauhoja, kermaa ja jäähtynyttä margariinia.Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200C asteessa 12 minuuttia.

Kuorrutus:
100 g voita
150 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet teflonkattilaan. Sekoittele välillä ja anna kiehahtaa. Nosta pohja uunista pois ja levitä kuorrutus sen päälle. Jatka paistamista 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja tarjoa kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti