4. marraskuuta 2012

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on ollut yksi suosikkiruoistani jo pitkään. Kotoa pois muutettuani olen saanut sitä vain muutaman kerran vuodessa Savossa käydessäni. Meillä karjanlanpaisti kuuluu myös joulupöytään, mutta käy muutenkin hyväksi viikonloppuruoaksi. Jo pidemmän aikaa ajatuksissani on ollut uunipadan hankkiminen, jotta voisin omassakin kodissa tehdä karjanlanpaistia. Nyt sainkin lahjaksi Iittalan upean Sarpaneva-padan, joka on emaloitua valurautaa. Pääsin siis vihdoin karjanlanpaistia kokkaamaan!


Karjalanpaisti:

700-800 g karjalanpaistilihoja
3 porkkanaa
2-3 sipulia
1-2 tl suolaa
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
vettä

Kuori ja pilko porkkanat sekä sipulit lohkoiksi. Kaada lihat, porkkanat ja sipulit pataan. Mausta teelusikallisella suolaa. Heitä sekaan maustepippurit sekä muutama laakerinlehti. Lisää sen verran vettä, että lihat peittyvät. Paista uunissa ilman kantta 200C asteessa tunnin verran. Sekoittele muutamaan kertaan, jotta kaikki lihat saava väriä pintaan. Tunnin paiston jälkeen lisää kansi, vähennä lämpötila 175C asteeseen ja jatka kypsennystä vielä kaksi tuntia.Tarjoa keitettyjen perunoiden ja makaronin kera.



Sarpanevassa on kätevä puinen kahva, jolla voi nostaa padan kannen kätevästi polttamatta sormiaan. Siitä on myös hyvä nostella koko pataa, joka on kyllä aika painava! :)



2 kommenttia: