3. helmikuuta 2013

Sinihomejuusto-päärynäsalaatti

Vietimme lauantaipäivää avomieheni perheen kanssa ruoanlaiton merkeissä. Helsinki Food Companyn resepteistä innostuneina kokkasimme hiki hatussa monta tuntia, mutta se vaiva palkittiin, kun pääsimme käsiksi ihanaan viiden ruokalajin menuumme :) Oppia oli siis haettu Teresa Välimäen kokkausillasta, mutta me tietysti sävelsimme omaan tyylimme. Tarjolla oli sinihomejuusto-päärynäsalaattia, valkosipuliöljyssä paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä ja patonkia, lohipastramia ja marinoitua punasipulia, sitruunaista luomupossua rucolapedillä sekä brie-juustoa ja aprikoosihilloketta. Kaiken tämän jälkeen olin kyllä väsynyt ja täynnä, mutta erittäin onnellinen :) Tässä ensimmäinen resepti eli päärynäsalaatti. Ja tämä setti tehtiin siis kuudelle hengelle.

Sinihomejuusto-päärynäsalaatti:

100 g saksanpähkinöitä
3 päärynää
2 rkl voita
1 rkl hunajaa
1 ruukku jääsaalaattia
vuonankaalia
oliiviöljyä
sitruunamehua
100 g sinihomejuustoa

Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti. Halkaise päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Kuutioi päärynät sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon hunaja. Paista päärynöitä pannulla muutamia minuutteja, kunnes ne saaneet vähän väriä. Nosta ne sitten talouspaperin päälle valumaan. Revi kulhoon jääsalaatti ja vuonankaalit. Pirskota päälle vähän oliiviöljyä sekä sitruunamehua. Nosta salaatti pohjan päälle jäähtyneet päärynäkuutiot. Viimeistele paahdetuilla pähkinöillä ja murennetulla sinihomejuustolla.


2 kommenttia:

  1. Rakastan sinihomejuustoa ja päärynää yhdessä :)

    annemi/52weeksofdeliciousness

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla puolestaan on ollut vähän ristiriitainen suhde sinihomejuustoon, mutta tämä yhdistelmä kyllä sulatti sydämeni :)

      Poista