3. maaliskuuta 2013

Pinaatti-fetamuna(kas)-kokkeli

Mitenköhän moni sairaus, kipu tai kolotus johtuu siitä, että syö väärin? Itse olen luulosairas joka lähtöön ja diagnosoin itselleni netin tohtoripalstojen perusteella milloin vitamiinin puutteen, milloin jonkin enemmän tai vähemmän vakavan sairauden. Niska-hartia- ja pääkipujen kanssa olen paninut aina syyttäen huonoja tuoleja, tyynyjä, sänkyjä ja lista voisi jatkua vielä pitkään. Aloin kuitenkin ajattelemaan asiaa. Entä, jos syönkin väärin, enkä saakkaan jotain vitamiinia tarpeeksi tai aivoni ovat ähkyssä lisäaineista? Mistä sitä tietää?

Ravintokeskustelu käy kuumana kaikissa medioissa. On mielipiteitä puolesta ja vastaan hiilihydraateista, lisäaineista, rasvoista, lihan syönnistä, luomusta... Itse en vanno vahvasti minkään äärilaidan nimeen. Syön täysjyväruista, mutta yhtälailla ranskalaista patonkia. Samoin menee voi, öljyt ja margariini. Lisäaineitakaan en ole tietoisesti vältellyt muuten kuin jättämällä monet valmisruoat kaupan hyllylle. Luomu ei myöskään aiheuta minussa väreitä suuntaan, eikä toiseen. Pitäisi paneutua näihin paremmin ja testata käytännössä mikä tuntuu itsestä hyvältä. Monet puhuvat esimerkiksi vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta apuna kevyempään ja parempaan oloon. Olisikin mielenkiintoista testata, olisiko sillä vaikutusta vaikkapa päänsäryn vähenemiseen, jos karsisi ruokavaliosta pois liikoja hiilihydraatteja. Näitä jään vielä pohdiskelemaan...

Tässä kuitenkin yksi ruoka, josta tuli hyvä ja kylläinen olo. En saanut aikaiseksi nättiä munakasta, vaan siitä tuli pikemminkin kokkelia. Se ei kuitenkaan haitannut, kun ruoka maistui hyvältä. Ja olkoon tämä epäkurantti munakas ripaus sitä paljon kaivattua blogirealitya ;)

Pinaatti-fetamunakokkeli:

3 kananmunaa
loraus maitoa
suolaa
mustapippuria
50 g fetaa
1 rkl oliiviöljyä
75 g pakastepinaattia

Riko kulhoon kananmunat. Vatkaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi feta ja lisää sekin munaseokseen. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista jäistä pinaattia, kunnes se on sulanut. Kaada pannulle munaseos ja sekoittele sitä puulastalla pannun pohjaa myöten. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munaseos on kokonaan hyytynyt. Tarjoa samantien.






5 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää vkl-aamiaista, pitääpä laittaa korvantaakse :) Me muuten käytetään tuota samaa suolaa, maun takia, ja kai siinä jotain terveysvaikutteitakin on :)
    Nti Papu

    VastaaPoista
  2. Taidankin kokeilla tota munakokkelia perinteisen munakasaamiaisen sijaan ens viikonloppuna!

    ps. meidän ruokaviikko oli tällainen: http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/meal-deal.html

    VastaaPoista
  3. Pinaatti ja feta sopivat kyllä hyvin munakkaaseen.

    VastaaPoista