21. maaliskuuta 2013

Texmex-salaatti

Tässä salaatissa maistuvat maut rapakon takaa Jenkeistä ja Meksikosta. Salaatin kruunaa kolme kastiketta; salsa, juustokastike ja creme fraiche. Taco-maustetun jauhelihan seassa tuntumaa antavat rapeat nacho-sipsit. Asettelemalla nachot lautasen reunalle, saa annokseen kauniin keltaisen auringon. Texmex-salaatti valmistuu nopeasti ja sopii tarjottavaksi esimerkiksi viikonlopun illanviettoon.

Texmex-salaatti:

jäävuorisalaattia
punaista suippopaprikaa
punasipulia
nachoja
400 g naudan paistijauhelihaa
1 pss tacomaustetta
juustokastiketta
salsaa
creme fraichea
peperoni-paprikaa

Pilko salaatti, kuutioi paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Paista jauheliha pannussa ja mausta liha tacomausteella. Valmista juustokastike. Kokoa lautasille salaattiannokset; alimmaiseksi salaattia, paprikaa ja reunoille nachoja, niiden päälle jauhelihaa, salsaa ja juustokastiketta sekä creme fraichea ja punasipulikuutioita. Koristele peperoni-paprikalla.

Juustokastike:
1 dl kevytmaitoa
120 g cheddar-sulatejuustoa
ripaus paprikajauhetta
1 tl maizenaa

Mittaa kattilaan maito ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon cheddar-sulatejuustoa pieninä paloina. Sekoittele ja anna juuston sulaa maidon sekaan. Mausta paprikajauheella. Sekoita maizena tilkkaan kylmää vettä. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää joukkoon maizena. Anna kuplahtaa muutaman kerran ja nosta kattila pois liedeltä.



2 kommenttia:

  1. Tex mex-salaatti on niin hyvää! voi vitsi, ehkä sen saisi vielä ujutettua viikonlopun ruokalistalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Tein ensin maltillisesti meille lautaselliset salaattia, mutta kun ne oli tyhjennetty, oli pakko ottaa lisää :) On se sellaista herkkua!

      Poista