9. huhtikuuta 2013

Kana-mozzarellaleivät

Huhtikuu näyttää olevan hyvien ruokalehtien aikaa :) Yhteishyvä Ruoka ja RuokaPirkka-lehdet ovat joka kuukausittaista luettavaa minulla ja niistä löytyy välillä kivoja vinkkejä arkiruokailuun. Tämän kana-leipäohjeen luin Yhteishyvän Ruoka-lehdestä ja testasin sitä ihan sellaisenaan (paitsi unohdin laittaa leivän väliin salaattia). Oli oikein maistuvat leivät ja ne valmistuivat nopeasti. Välillä on kiva ottaa keittiössä rennommin ja tehdä jotain tällaista helppoa, missä ei tarvitse paljon kokata. Kunhan säät tästä lämpenee, niin nämä leivät ovat hyvää piknik-evästä vaikka puistoon mukaan otettavaksi.

Kana-mozzarellaleivät:

1 esipaistettu ciabatta-leipä
150 g paistettuja broilerin sisäfileitä
½ kesäkurpitsa
4 rkl vihreää pestoa
125 g mozzarellajuustoa
2 tomaattia
loraus oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Paista ciabatta-leipää uunissa 200C asteessa n. 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hieman ja leikkaa se sitten halki ja neljään osaan. Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä ohuita siivuja ja paahda niitä pannulla hetki. Lämmitä broilerin sisäfileet ja leikkaa ne muutamaan osaan. Siivuta mozzarella ja tomaatit. Levitä leivälle pestoa. Kasaa leipä laittamalla seuraavaksi siihen paahdetut kesäkurpitsasiivut, tomaatit ja mozzarella sekä broileripalat. Lorauta päälle oliiviöljyä ja viimeistele mustapippurilla. Nosta leivän kansi päälle ja nauti hyvistä mauista.





Skorpionin keittiössä blogipostaukset ja vähän extraa löydät Facebookista. Tule ja tykkää :)

2 kommenttia:

  1. Oikea herkkuleipä!:) Olen oman Ruoka-liitteeni lukenut näköjään huonosti, kun en tuollaista huomannut. Täytyy kaivaa lehti esiin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän lehteä keittiön pöydällä useiden päivien ajan, ensin selaan nopeasti läpi ja myöhemmin lueskelen reseptejä :) Kyllä sieltä aina saa jotain hyviä ideoita!

      Poista