2. heinäkuuta 2013

Perunasalaatti uusista perunoista

Pakko vaan hehkuttaa näitä kaikkia herkullisia kesäruokia. Keitetyt uudet perunat keikkuu tällä hetkellä mun top 3:ssa :) Kaikkein suurinta herkkua on kyllä tuoreet, kesäiset kasvikset grillattuna tai salaatissa ja marjat ihan sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa. Juhannuksena ylivarauduin kaikella mahdollisella ruoalla ja sieltä oli vielä jäänyt yksi paketti Wotkinsin Sörkan nakkeja. Niiden seuraksi kehittelin tällaisen perunasalaatin.

Perunasalaatti uusista perunoista:

500 g keitettyjä uusia perunoita
½ punasipuli
1 pieni maustekurkku
200 g turkkilaista jugurttia
mustapippuria myllystä
suolaa
ruohosipulia

Pilko keitetyt, jäähtyneet uudet perunat reilunkokoisiksi kuutioiksi. Kuutioi myös punasipuli ja maustekurkku. Lisää joukkoon jugurtti ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella ruohosipulisilpulla. Anna maistua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin sopii :) Tykkäsin erityisesti myös ruohosipulista perunasalaatissa.

      Poista
  2. Tein vastaavanlaista kermaviilistä tällä viikolla. Pienin sekaan vielä yhden omenan ja kyllä oli hyvää ♥. Uudet perunat on helpompia kuin vanhat, niiden ei tarvitse maustua niin kauan. Uudet perunat on kyllä ihan ykkösruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti sopii omenakin hyvin uusien perunoiden salaattiin :) Helppoa ja hyvää, namnam! :)

      Poista
  3. Kesä on kaikkein parasta kokkailuaikaa, kun on niin paljon kaikkea uutta ja tuoretta tarjolla. Uusista perunoista tulee ihan paras perunasalaatti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Ja kesällä kokkailu on yksinkertaisimmillaan, kun raaka-aineet ovat itsessään niin täynnä hyviä makuja, ettei ruokaa tarvitse paljon "laittaa" :)

      Poista