20. helmikuuta 2014

Lohta, guacamolea ja mustapapusalaattia

Grillataan ja chillataan-blogin emännöimä helmikuun ruokahaaste on pyörinyt mielessäni pidemmän aikaa. Päätinkin vielä viime hetkillä osallistua mukaan kisaan, jossa teemana on Meksiko.

Lähdin toteuttamaan limen ja chilin maustamaa lohiannosta, johon sain inspiraatiota Maku-lehden reseptistä muutaman vuoden takaa. Lohen kylkeen tein vielä ihanan täyteläisen guacamolen, jota varten kaupasta löytyi juuri sopivan pehmeitä avokadoja.

Omaan kokkausaikatauluun sopivien, kypsien avokadojen löytäminen on nykyisin melkoinen haaste. Usein hedelmähylly on täynnä kivikovia, vihreitä avokadoja tai aivan liian pehmeitä, ylikypsiä yksilöitä. Nyt kävi siis tuuri :)

Limelohi:

500 g kirjolohta
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
1 limetin mehu

Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta merisuolalla, mustapippurilla ja limetin mehulla. Anna maustua guacamolen ja papusalaatin valmistamisen ajan. Paista voissa pannulla molemmilta puolilta kauniin väriseksi.

Guacamole:
2 avokadoa
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
½-1 limetin mehu
ripaus suolaa
mustapippuria

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi silpuksi avokadotahnan joukkoon. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja limen mehu. Mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Laita tarjoilukulhon pohjalle avokadon kivi estämään guacamolen tummumista.

Mustapapusalaatti:

170 g mustapapuja
3 kypsää, isoa tomaattia
100 g maissia
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 limetin mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen lehtipersiljaa

Huuhtele ja valuta mustapavut. Poista tomaateista kannat ja pilko tomaatit kuutioiksi. Sekoita papujen joukkoon tomaattikuutiot ja maissi. Mausta oliiviöljyllä, chilikastikkeella ja limetin mehulla. Lisää vielä ripaus suolaa ja mustapippuria. Leikkaa lehtipersilja silpuksi ja viimeistele sekoittamalla se salaattiin.



4 kommenttia:

  1. Aaah tuli ihan kesä mieleen tän annoksen väreistä!! :) nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihana väripläjäys Meksiko-hengessä tän harmaan talven keskelle :)

      Poista
  2. Lohi ja avokado ovat herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Niiden liiton, kun viimeistelee vielä hapokkaalla limetin mehulla, niin on herkkua :)

      Poista