2. helmikuuta 2014

Palsternakkavuoka

Vihdoin Helsingissäkin on päästy ihanan talvisiin tunnelmiin, kun helmikuun ensimmäisenä yönä saimme tänne reilusti lunta. Kovimmat pakkaset ovat hellittäneet ja saamme nauttia talvisista ulkoilukeleistä.

Reippaan hikilenkin jälkeen maistuukin herkullinen juuresvuoka. Tämän reseptin löysin Kotilieden suuresta keittokirjasta, kun etsin uusia kasvislisäkkeitä kokeiltavaksi. Vuoasta tuli todella maukas, ja teen tätä varmasti vielä monta kertaa.

Palsternakkavuoka:

3 palsternakkaa (600 g)
3 dl vettä
1 tl suolaa
200 g tuoreita herkkusieniä
150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

Munamaito:
2 kananmuna
2 dl ruokakermaa
palsternakan keitinvedet
1 rkl vehnäjauhoja

Pinnalle:
n. 1 dl emmental-juustoraastetta

Kuori ja viipaloi palsternakat ohuiksi siivuiksi. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta suolalla ja keitä palsternakkasiivuja 6 minuuttia. Ota jäljelle jäänyt keitinvesi talteen. 

Viipaloi herkkusienet. Valuta pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja paista sieniviipaleita siinä, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Leikkaa myös aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. 

Voitele uunivuoka ja levitä vuoan pohjalle puolet palsternakkasiivuista. Lisää päälle herkkusienet sekä tomaattisuikaleet. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Levitä päälle loput palsternakkasiivut ja vielä ripaus mustapippuria.

Sekoita kulhossa munamaidon ainekset. Kaada munamaito vuoan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200C asteessa 30 minuuttia, kunnes vuoka on saanut kauniin värin pintaan. Tarjoa esimerkiksi kanan sisäfileiden ja halloumijuuston kanssa. 





6 kommenttia:

  1. Ihania reseptejä sun blogi täynnä! Tulostin jo monta niistä omaan reseptikansiooni :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! Kivan erilainen resepti, palsternakkaa ei juuri tule käytettyä. Täytyypä kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryhdyinkin samaan syssyyn lukijaksi tälle sun blogille, ei näitä herkkureseptejä sovi unohtaa saati kerralla ehdi kahlata läpi :D

      Poista
    2. Kiitos ihanista kommenteista! :) Tervetuloa lukijaksi!

      Itse olen käyttänyt tätä ennen palsternakkaa paahdetuissa uunijuureksissa, mutta tämä vuoka oli myös oikein maistuva lisäke. Kokeile ihmeessä :)

      Poista
  3. Kiitos reseptistä :) tuli oikein hyvää, hiukan sovelsin kylläkin.

    VastaaPoista