19. toukokuuta 2013

Hiekkakakut vaniljakreemitäytteellä

Olen nyt todenteolla innostunut leipomisesta, kun tuo muffinssipelti vaan on niin helppo. Tällä kertaa kokeilin ainakin itselleni jotain vähän erikoisempaa, nimittäin vaniljakreemiä pienten kakkusten sisällä. Kaikki ei kuitekaan mennyt niin kuin Strömsössä, sillä osa kreemistä pursusi kakuista ulos uunissa, eli laitoin niihin liikaa täytettä. Alla olevaan ohjeeseen puolitin vaniljakreeminmäärän, joten tuolla määrällä uskosin täytteiden pysyvän kakkusten sisällä. Pursuaminen oli tietysti vain ulkonäköseikka, eikä haitannut näiden herkullisten hiekkakakkujen syömistä.

Hiekkakakkutaikinaan sain ajatuksen aiemmin tekemästäni gluteenittomasta konjakkihiekkakakusta, joka taipui myös pieniksi kuppikakuiksi. Tällä kertaa käytin myös maissijauhoja, enkä pelkästään perunajauhoja kuten tavallisessa hiekkakakussa. Oman bonuksensa kakkuihin tuo ihanan pehmeä vaniljakreemisydän.

Hiekkakakut vaniljakreemitäytteellä:

100 g margariinia
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
1½ dl perunajauhoja
1½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa

1/4 dl vaniljakreemijauhetta
3/4 dl maitoa

tomusokeria koristeluun

Aloita hiekkakakkujen valmistus vaniljakreemin vatkauksella. Mittaa kulhoon kreemijauhe ja maito ja vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Nosta valmis vaniljakreemi jääkaappiin odottamaan kakkutaikinan valmistumista.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisään joukkoon kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja hunaja.

Laita muffinssipellin koloihin paperiset vuoat, niin vältyt pellin pesulta. Nosta lusikalliset taikinaa vuokien pohjalle, sitten nokareet vaniljakreemiä ja taas päälle toinen lusikallinen kakkutaikinaa. Paista 200C asteessa n. 12 minuuttia. Jäähdytä kakut kunnolla, ota pois pelliltä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.


13 kommenttia:

  1. Oikeestaan tosi hyvännäköisiä, kun ovat vähän "pursuilleet". Ovat tyylikkäitä, mutta kotitekoisen näköisiä, mikä on kuulemman hip ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen kyllä samaa mieltä, että kaiken ei pidä olla viimeistä myöten siloteltua. Ja tomusokeri kakkujen pinnalla toimii koristeluna hyvin.

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä leivonnaisia. Tykkään kauheasti kaikista sitruunaisista leivoksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos haluaa korostaa sitruunan makua entisestään, kannattaa mukaan raastaa luomu sitruunan kuorta :)

      Poista
  3. Minustakin on tosi hienon näköisiä, kun täytettä on pursunnut päälle. Muutenkin vaikuttavat herkullisilta.:)

    VastaaPoista
  4. Löytyyköhän minun kommenttini roskapostien joukosta? Tähän aiemmin kirjoittelin, mutta nyt ei sitä enää näy missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samaa ihmettelin minä! Sain kyllä kommenttisi sähköpostiini, eikä mennyt roskapostikansioon. Mutta kun yritin tulla vastaamaan blogin puolella, niin kommenttia ei näy missään. Todella outoa... :S Yleensä kadonneet kommentit löytyvät kyllä blogista, mutta en saa sähköposti-ilmoitusta, kun viesti on mennyt vahingossa roskopostien joukkoon. Nyt tilanne on päinvastoin.

      Mutta onneksi kommentointi onnistuu nyt :)

      Poista
    2. Ei kun hei! Nyt löytyi siis kommenttisen roskapostista! Eipä ole ennen sattunut tällaista.

      Poista