7. toukokuuta 2013

Pepperoni-muffinssit

Kokeilut uutukaisella muffinssipellillä jatkuvat. Edelleen täytyy kehua muffinssipellin ominaisuuksia verrattuna paperisiin vuokiin, sillä muffinssit ovat aivan eri luokkaa koon ja ulkonäön osalta, kun ne saavat paistua metallisessa vuoassa. Sunnuntaina tein suolaisia pepperoni-muffinsseja iltateen kanssa nautittavaksi, kun kaveri tuli kylään :) Muffinssit maistuivat myös seuraavana päivänä välipalaksi.

Pepperoni-muffinssit:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ dl silputtua ruohosipulia
100 g emmental-raastetta
100 g pepperonia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keksenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja pieniksi paloiksi pilkottu pepperoni. Lisää lopuksi ruokakerma, kananmunat ja rypsiöljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssipellille tai muffinssivuokiin. Tästä taikinasta saa 12 reilun kokoista muffinssia. Paista uunin keskiosassa 225C asteessa noin 15 minuuttia.





9 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Oliko pepperonin kanssa ongelmaa, että olisi tehnyt muffareista liian rasvaisen makuisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei alkuunkaan ollut ongelmaa ,että olisi ollut liian rasvaisen makuista. Jossain kohtaa maistui aika suolaiselta, jos pepperonia oli osunut enemmän siihen kohtaan. Oikein hyvin toimi tämä makuyhdistelmä :)

      Poista
  2. Nam, toi oli varmaan tosi hyvää :) mä kirjauduin lukijaksi, kun sulla on mielenkiintoisia ja helppoja reseptejä, joita tulen varmasti kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! :) Kiitos paljon kommentista ja kiva, jos tykkäät blogini sisällöstä :) Ylimääräinen kikkailu on usein ihan turhaa, joten pyrin pitämään reseptit yksinkertaisina ja helppoina. Yleensä kaikki resepteihin tarvittavat raaka-aineet löytyvät ihan lähi-Alepasta tai Prismasta - ei tarvitse lähteä kiertelemään erikoisputiikeissa sitä varten :)

      Poista
    2. Haha se on hyvä tietää, nimittäin pitää myöntää että olen niitä henkilöitä, jotka kiertävät kolme eri kauppaa ennen kuin löytää kaikki haluamansa raaka-aineet :D

      Poista
  3. Pakko kokeilla ensin yksin itselleni ja tehdä sitten vaikka Lassellekin joskus jos onnistuvat! :D

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullisen näköisiä! Ja vaikka mitä hyviä ohjeita täällä muutenkin. Mainio blogi!

    VastaaPoista