23. toukokuuta 2013

Valkosuklainen rahkaherkku

Tässä helppo herkku, joka valmistuu hetkessä ja tarjoaa varmasti makean makuelämyksen. Tämä sopii hyvin illallisen päätökseksi tai juhlien jälkiruokapöytään, kun sen tarjoaa juhlallisesti viinilaseista. Valkosuklaa tuo rahkaan herkullista täyteläisyyttä ja hedelmät raikastavat muuten makean kokonaisuuden. Valitsin tähän persikkaa, koska se on yksi lempihedelmäni ja kiiviä, koska siitä sain annokseen kivan vihreän väripilkun ja kirpakan maun. Näiden tilalle voi tietysti vaihtaa mitä tahansa mieleisiänsä hedelmiä tai marjoja :)

Valkosuklainen rahkaherkku:

2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
2 kiiviä
2 persikkaa

Sulata valkosuklaa. Vatkaa sokerilla maustettu vispikerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon maitorahka sekä sula valkosuklaa. Kuori ja pilko hedelmät kuutioiksi. Kokoa valmiiksi annoksiksi jälkiruokamaljoihin tai viinilaseihin.Yksinkertaista, mutta taivaallisen hyvää :)




4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ja varmasti herkullista!:)

    VastaaPoista
  2. Vispikerma vai kuohukerma.. onko mielestäsi eroa kumpaa käyttää? :) heh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaherkkuun käy kumpi vaan. Tätä voi käyttää myös kakkuihin täytteeksi tai päällekin. Täytekakkuun suosittelen käyttämään kuohukermaa, sillä se vatkautuu kovemmaksi vaahdoksi kuin vispikerma :)

      Poista