5. toukokuuta 2013

Avokado-cheddar-paahtoleivät

Voileipägrillillä tulee silloin tällöin tehtyä erilaisia leipiä aamu- tai iltapalaksi. Nyt kokeilin avokadolla ja pestolla täytettyjä leipiä, joihin törmäsin Pinterestissä viime viikolla. Siellä saa kulumaan tovin jos toisenkin ihanien ruokakuvien parissa. Cheddar-sulatejuusto on ihanaa kaikenlaisissa lämpimissä voileivissä ja se sopii myös hyvin yhteen avokadon ja peston kanssa.

Avokado-cheddar-paahtoleivät:

4 palaa grahampaahtoleipää
4-6 tl vihreää pestoa
1 avokado
2 siivua cheddar-sulatejuustoa
mustapippuria myllystä

Voitele paahtoleivät pestolla. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa veitsellä ohuiksi siivuiksi. Koverra siivut lusikan avulla pois avokadon kuoresta. Asettele avokadosiivut kahdelle paahtoleivälle. Rouhi niiden päälle mustapippuria myllystä. Laita toisille paahtoleiville cheddarsiivut ja käännä leivät vastakkain. Paahda voileipägrillissä pari minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin pintaan.






10 kommenttia:

  1. Namm! Maistuis! Tehtiin eilen sun ohjeella välimeren kasviksia ja lisäks tsatsikia. Luultiin tehneemme iso annos tsatsikia, mutta sehän hujahti heti. Hehe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää oli hyviä :) Välimeren kasvikset on myös ihania just nyt ja maistuu varmasti myös tsatsikin kanssa.

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä. Tsekkailin blogiasi ja haluankin nyt laittaa saamani haasteen sinulle - haaste löytyy blogistani http://keijukaistenmaan-herkkublogi.blogspot.fi/2013/05/blogihaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kävin katsomassa haasteen, täytyy laittaa muistiin, jos ehtisi jossain vaiheessa vastailemaan :)

      Poista
  3. Tää sun blogi on ihan huippu, ainakun en keksi mitä tekisin ruoksi, selailen sun blogia ja heti kyllä löytyy jotain mitä tehdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Kiva, että blogistani löytyy sinulle mieleisiä reseptejä :)

      Poista
  4. Oikein ihanat värit ja maut näissä sun toasteissa. Tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Avokado kyllä houkuttelee vihreällä värillään ja samoin leipien välistä valuva ihanan oranssi cheddar :)

      Poista
  5. Täältäpä lisäytyi sinulle yksi lukija lisää! Tuli sellainen kotoisa olo blogiasi selatessa :) Kauniita kuvia ja hyvännäköisiä ruokia, söisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Mistä näitä ihania kommentteja satelee? :) Kiitos paljon! Kokkailen peruskotiruokia, joihin yritän keksiä aina jotain kivaa extraa, muttei mitään turhan vaikeaa. Leipominen on myös kivaa silloin tällöin :) Mulle ruoka on tapa ilahduttaa rakkaitani, mutta jos se onnistuu myös blogin välityksellä muille, niin se on pelkkää plussaa :)

      Poista