22. toukokuuta 2014

Parsaa ja parmesaania

Vihdoin sain aikaiseksi tarttua kevään sesonkiherkkuun eli parsaan. Päädyin valmistamaan parsan täältä löytyvällä ohjeella, sillä ajattelin, että voilla ja parmesaanilla höystettynä homma ei voi mennä pieleen. Hyväähän siitä tuli ja parsat katosivat pannulta samantien.

Parsaa ja parmesaania:

1 nippu vihreää parsaa
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 rkl voita
50 g raastettua parmesaania

Leikkaa parsasta 2-3 cm pätkä pois kovaa, puista vartta. Kuori parsa ohuesti kukintoon asti. Kiehauta kattilassa vettä, mausta vesi suolalla, sokerilla ja ruokalusikallisella voita. Keitä parsoja 2-5 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Valuta parsoista vesi pois.

Lisää kuumalle pannulle pari ruokalusikallista voita. Paista parsoja hetki ja ripottele päälle raastettu parmesaani. Parsat ovat valmiita tarjoiltavaksi, kun juusto on tarttunut parsojen pintaan.

Meillä parsat pääsivät lautaselle paistetun lohen lisukkeeksi.






2 kommenttia: