12. elokuuta 2010

Italialainen munakas

Otin tänään vapaata kokin hommista ja annoin poikaystävän valmistaa meille lounasta. Hän loihti meille todella maukkaan italialaisen munakkaan, nam!

Italialainen munakas:

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
6 kananmunaa
1 dl vettä
mustapippuria
suolaa
parmesaanijuustoa
1 tomaatti
oreganoa

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuulota sipuleita tilkassa öljyä. Riko munien rakenne kulhossa, lisää joukkoon vesi, mustapippuri ja suola. Kaada seos paistinpannulle sipulien päälle. Liikuttele munakasta pannun pohjaa pitkin, kunnes se hyytyy. Ripottele munakkaan päälle raastettua parmesaania ja aseta tomaattiviipaleet pinnalle. Mausta lopuksi oreganolla.

10. elokuuta 2010

Pinaattiherkkusienipasta

Inspiroiduin uusimmasta Ruoka Pirkka-lehdestä ja kokeilin yhtä lehden resepteistä - tosin hieman muunneltuna oman maun mukaiseksi.

Pinaattiherkkusienipasta:

1 pss pakastepinaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 200 g jumboherkkusieniä
tilkka öljyä
½ rkl venhäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
täysjyväspagettia
parmesaanijuustoraastetta



















Pilko sipulit ja viipailoi herkkusienet. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Kuulota sipuleita tilkassa öljyä. Lisää pakastepinaatti ja herkkusienet. Sekoittele hetki, kunnes pinaatti on sulanut. Ripottele pinnalle venhäjauhot ja kaada joukkoon ruokakerma. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Ripottele parmesaania valmiiden annosten päälle.





































5. elokuuta 2010

Kardemummakakku

Kardemummakakku:

200g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja jauhoja korppujauholla kakkuvuoka. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175C asteessa noin 50 minuuttia.

1. elokuuta 2010

Äitin makaronilaatikko

Tuli ikävä äitin tekemää makaronilaatikkoa ja päätin sitten tehdä lihamakaronilaatikon äitin reseptillä :)

Lihamakaronilaatikko:

4 dl täysjyvämakaronia
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
jauhelihamaustetta
2 kananmunaa
4 dl rasvatonta maitoa
(juustoraastetta)

Keitä makaroneja noin 5 minuuttia. Ruskista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada keitetyistä makaroneista vesi pois ja sekoita joukkoon jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon maito ja kaksi kananmunaa. Sekoita. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle vähän juustoraastetta. Paista 200C n. tunti.