25. helmikuuta 2011

Porkkanakakku

Ostin Cittarista uuden keittokirjan, kun niitä sai sieltä vaan viidellä eurolla! Pyörittelin käsissäni useampaakin kirjaa, mutta päädyin ostamaan Love Foodin Ruokasuosikit: Leivonta-kirjan. Kirja sisältää yli 100 ohjetta, joista löytyi kyllä heti todella monta herkullisen näköistä reseptiä, joita täytyy päästä kokeilemaan :) Ensimmäisenä testasin kuitenkin porkkanakakun reseptiä. Leivontakirja on brittiläistä alkuperää, joten päätin vähän soveltaa ainesosien määriä suomalaisia pakkauskokoja ajatellen.



















Porkkanakakku:

2 kananmunaa
175 g fariinisokeria
2 dl auringonkukkaöljyä
200 g (4 ohutta) karkeasti raastettua porkkanaa
225 g puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl inkivääriä
1 tl jauhettua muskottipähkinää
70 g saksanpähkinöitä karkeasti pilkottuina

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl pehmeää margariinia
85 g tomusokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
muutama tippa sitruunamehua



















Vatkaa munat kulhossa hyvin sekaisin. Lisää sen jälkeen sokeri ja öljy. Sekoita hyvin. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa jauhot, sooda ja mausteet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää myös porkkanaraaste taikinaan. Pilko pähkinöitä pieneksi ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele n. 20 x 30 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 190C asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kakku on kauniisti kohonnut ja irronnut vuoan reunoista. Jäähdytä kakku ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorute sekoittamalla kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti