22. tammikuuta 2012

Feta-tomaattipiirakka

Luulin jo joskus julkaisseeni tämän reseptin blogissani, mutta eipähän sitä löytynyt, kun sitä etsin. Vuosia sitten tein tätä piirakkaa ensimmäisen kerran ja nyt kun muistelen niin alkuperäinen ohje saattaa olla jostain lehdestä tai seinäkalenterista, mutta se on tässä vuosien varrella muokkaantunut kyllä. Laitoin tätä piirakkaa tänään meille lounaaksi, mutta yhtä hyvin se sopisi vaikka johonkin juhliin tai iltapalaksi :) Täynnä ihania makuja, ainakin minun makuun!

Feta-tomaattipiirakka:

Pohja:
125 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl vettä

Nypi rasva ja jauhot. Lisää joukkoon suola ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan.

Täyte:
100 g fetaa
200 g miniluumutomaatteja
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1½ rkl oreganoa
1 valkosipulinkynsi puristettuna

Kuutio 50 g fetasta ja levitä kuutiot taikinapohjan päälle. Murusta loppu 50 g fetaa pieneksi muruksi kulhoon. Lisää joukkoon kananmunat, maito, oregano ja puristettu valkosipulinkynsi ja sekoita. Kuutioi tomaatit ja levitä pohjan päälle. Lisää lopuksi munamaito ja paista uunin keskiosassa 200C asteessa 35-40 minuuttia.

2 kommenttia: