7. tammikuuta 2012

Lasagne soijarouheesta

Kasvisruokakokeilujen lomassa täytyi ehdottomasti tutustua soijarouheeseen, josta saa ilmeisesti tehtyä vaikka minkälaista herkkua. Lähdin liikenteeseen tällaisesta melko helposta vaihtoehdosta - lasagnesta. Soijarouhe meni meidän ruokapöydässä jauhelihasta kuin väärä raha. Ehkä vähän kuivemman makuista kuin jauheliha, mutta jos kukaan ei olisi kertonut, ettei se ole jauhelihaa, niin en ois muuta väittänyt.

Mutta pisteet soijarouheelle siis. Muistuttaa lihaa! Edullista! Runsaasti proteiinia (52g/100g)!!

Soijarouhelasagne:

12 lasagnelevyä

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
2 dl soijarouhetta
3-4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tabascoa
paprikajauhetta
oreganoa
mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä soijarouhe. Lisää vettä muutama desi, laita tarvittaessa lisää, jos kastike tuntuu liian paksulta. Soijarouhe nimittäin imee melko paljon nestettä. Mausta kastike kasvisliemikuutiolla, tabascolla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Anna hautua lämpimällä liedellä 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Juustokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
175 g emmental-juustoraastettta
ripaus muskottipähkinää
valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja kypsennä hetki, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää joukkoon maito sekä juusto. Sekoittele kastiketta, kunnes juusto on sulanut. Mausta muskottipähkinällä ja valkopippurilla.

Voitele uunivuoka. Laita pohjalle vähän juustkastiketta, sitten lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja taas juustokastiketta. Päälle uudet levyt, juustokastike, tomaattikastike ja taas uudet levyt. Ja sitä rataa, kunnes kaikki kastikeet on käytetty. Viimeiseksi lasagnelevyjä ja päälle vielä vähän juustokastiketta ja juustoraastetta, jos haluaa.

Paista 175C asteessa 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen porkkanoiden ja raejuuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti