30. joulukuuta 2011

Uudenvuoden perunasalaatti

Nakit ja perunasalaatti kuuluu perinteisesti uuteenvuoteen. Meillä on kotona tehty monesti myös esimerkiksi lihapasteijoita ja vielä viimeisen kerran joulutorttuja :) Perunasalaattia en ole aiemmin tehnyt itse, mutta onneksi kokeilin nyt, sillä tuli todella hyvää ja tämä voittaa varmasti kaupan valmiin salaatin. Joten ei muuta kuin perunat kattilaan ja kuutioimaan suolakurkkuja! :) Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille blogini lukijoille!! :)

Perunasalaatti:

5-6 kiinteää perunaa
2 pientä maustekurkkua
1 pieni vihreä omena
ruohosipulia silputtuna
1 prk kermaviiliä
½ dl majoneesia
1-2 tl sinappia
ripaus valkopippuria
suolaa

Keitä perunat kuorineen miedosti suolatussa vedessä. Jäähdytä perunat ja kuori ne. Kuori myös omena. Kuutioi maustekurkut, omena ja perunat samankokoisiksi kuutioiksi. Silppua sekaan reilusti ruohosipulia. Sekoita aineet sekaisin ja lisää joukkoon kermaviili sekä majoneesi. Mausta salaatti sinapilla, valkopippurilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Tarjoa uudenvuoden pöydässä mieleistesi herkkujen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tätäkin kokeiltu ja erittäin makoisaa oli! Sopi erityisen hyvin lohimedaljongien kanssa, joihin myös sain vinkkejä blogistasi, kiitos!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista kommenteistasi :) Piristävää kuulla, että on ollut hyviä ja maistuvia reseptejä!

      Poista