4. helmikuuta 2013

Jokiravunpyrstöjä ja patonkia

Luulenpa, että tämä rapu-patonkiresepti oli lauantaisen tapasillan suosikkini. Tykkäsin tosi paljon tuosta valkosipulin ja tuoreen chilin yhdistelmästä - täydellistä minun makuuni. Tämä on helppo resepti, jota varmasti tulee käytettyä myös jatkossa esimerkiksi illanistujaisten tarjoiluissa tai illallisella alkuruokana. Suosittelen! Alkuperäinen resepti Helsinki Food Companylta :)

Jokiravunpyrstöjä ja patonkia:

2 esipaistettua täysjyväpatonkia
300 g jokiravunpyrstöjä
0,75 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria

Paista patongit paketin ohjeen mukaan. Anna patonkien jäähtyä ja valmista raputäyte. Valuta ravuista liemi pois. Viipaloi valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet ja suikaloi se. Mittaa kattilaan oliiviöljy, viipaloidut valkosipulinkynnet ja suikaloitu chili. Kuumenna liemi ja anna sipuleiden ja chilin hautua hetki. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Mausta suolalla, mustapippurilla ja vastapuristetun puolikkaan sitruunan mehulla.

Leikkaa patonki parin sentin viipaleiksi. Kaada lautaselle vähän maustunutta öljyä rapujen joukosta. Dippaa patonkia öljyyn ja nosta päälle lusikallinen rapuja kastikkeineen.






6 kommenttia: