11. helmikuuta 2013

Vuohenjuustobroileria ja paholaisen hilloa

Lauantai-iltana keiteltiin siskoni kanssa paholaisen hilloa. Viikonloppuisin on kiva käyttää ruoanlaittoon vähän enemmän aikaa ja värkätä jotain sellaista, mihin viikolla ei olisi aikaa. Paholaisen hillo on yhdistelmä makeaa, suolaista ja tulisuutta ja se toimii mainiosti erilaisten liharuokien kastikkeena. Me söimme hilloa vuohenjuustobroilerin kanssa. Hillon ohje Dansukkerin sivuilta.

Vuohenjuustobroileri:

3 broilerin rintafileetä
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
1 pkt vuohenmaitojuustoa

Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Kierittele fileet oliiviöljyssä ja hiero pintaan mausteet. Anna maustua 15 minuuttia. Paista pannulla kypsäksi. Leikkaa vuohenjuustopötköstä sentin ohuita siivuja. Sulata niitä hetki kuumalla pannulla ja nostele fileiden päälle 2-3 siivua / filee. Tarjoa paholaisen hillon, ranskalaisten ja salaatin kanssa.

Paholaisen hillo:

800 g tomaatteja
3-4 punaista suippopaprikaa
4 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Aloita hillon valmistus kalttaamalla tomaatit. Tee tomaatteihin ristiviilto pintaan ja laita ne kiuhuvaan veteen minuutiksi. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatteja kylmässä vedessä. Irroita kuoret, kuutioit tomaatit ja ota pois kovat kantaosat. Laita tomaattikuutiot kattilaan. Kuutioi paprika, poista chileistä siemenet ja kuutioi myös ne. Lisää kaikki kuutioidut kasvikset kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä.

Lisää joukkoon etikka sekä sokeri. Kuumenna hillo uudelleen kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja purkita. Tarjoa vuohenjuustobroilerin kanssa.

Minkä kanssa te olette syöneet paholaisen hilloa?


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset annokset!:) Paholaisen hillo on tosi hyvää. Sitä on meillä melkein aina keitettynä. Lisukkeenahan sitä menee eri ruokien kanssa. Ja kalapuikkoleivissä eli ruispuikulat sivellään majoneesilla, päälle pari kalapuikkoa sekä paholaisen hilloa ja kurkkusalaattia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kuullostaa hyvältä myös nuo kalapuikkoleivät!

      Poista
  2. Namm! Paholaisen hilloa tuli laitettua muun muassa tänään itse tehdyn hampparin väliin ja oikein hyvin toimi :) Samaten bataatin kaverina hillo maistui eilen!

    VastaaPoista