21. helmikuuta 2013

Wasabilohta ja porkkanariisiä

Tämän lohireseptin nappasin Anna-lehdestä (4/2013). Se on helppo ja herkullinen resepti ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Porkkanariisi puolestaan on muistelema vuosien takaa yläasteen kotsan tunnilta. Oikein maukasta sekin :)

Wasabilohi:

600 g lohta
suolaa
6 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
6 rkl sitruunamehua
1 ½ tl wasabia

Poista lohesta nahka työntämällä pitkäteräinen veitsi lohen häntäpäästä nahkan ja lihan väliin ja vetämällä kohti paksumaa päätä. Nypi lohesta ruodot pois ja ripottele pintaan suolaa. Leikkaa lohi noin 5 cm levyisiksi paloiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Mittaa kattilaan soija, hunaja, sitruunamehu sekä wasabi. Keitä seosta hetken aikaa, jotta se saostuu vähän. Kypsennä lohipaloja grillivastuksen alla 225 C asteessa 5-8 minuuttia. Silvele sitten pintaan soijaliemi ja jatka kypsennystä noin neljä minuuttia, kunnes kala on kypsää.  Tarjoa porkkanariisin kanssa.

Porkkanariisi:

1 ½ dl basmatiriisiä
3 ½ dl vettä
½ kasvisliemikuutio
2 pientä porkkanaa
2 tomaattia

Lisää kiehuvan veden joukkoon kasvisliemikuutio ja basmatiriisi. Keitä 8 minuuttia. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tomaatti. Lisää porkkanaraaste ja tomaattikuutiot riisin joukkoon ja jatka kypsentämistä vielä 4 minuuttia. Anna riisin vetäytyä kannen alla hetki ennen tarjoilua.







4 kommenttia:

  1. Porkkanariisi onkin itselle aivan uusi tuttavuus! Kuulostaa herkulliselta :)

    annemi/52eeeksofdeliciousness

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkana ja tomaatti riisin seassa tuo siihen kivaa vaihtelua ja mehevyyttä :)

      Poista