22. maaliskuuta 2013

Pääsiäisleivontaa

Pääsiäisenä herkutellaan ainakin suklaamunilla, se on selvä :) Mutta mitäköhän sitä leipoisi tänä pääsiäisenä? Perinteisesti meidän pääsiäiseen on kuulunut erilaiset rahkaleivonnaiset. Omia suosikkejani ovat rahkapullat ja persikkarahkapiirakka. Jälkiruoaksi voi perinteisen pashan tilalla tarjota myös tavallista rahkaa, esimerkiksi persikoilla tai päärynoilla maustettuna. Myös juustokakku sopii hyvin pääsiäisen ajan herkutteluun.


Jotain hedelmäistä voisi tehdä mieli. Pavlova, mangojuustokakku, sitruunamuffinsseja, trifle? Mitä teidän pääsiäispöydässä tarjotaan jälkiruoaksi tai kahvin kanssa? Laittakaahan vinkkejä tulemaan :)

Täytyy kyllä tunnustaa, etten tykkää monistakaan perinteisistä pääsiäispöydän antimista. Lammasta, minttuhyytelöä, mämmiä eikä pashaa Skorpionin keittiössä syödä. No ehkä mämmiä vähän maistan, jos sitä jossain on tarjolla.

Skorpionin keittiössä on myös Facebookissa. Tykkää!

6 kommenttia:

  1. Me kokoonnumme ystävien luokse pääsiäisaterialle, lupasin loihtia kasvilisukkeita ja alkupalat, loput hoitaa isäntä ja emäntä :)

    Itse tykkään kyllä lampaasta, karitsasta ja suolaisista pääsiäisruoista, mutta mämmi ja pasha eivät kyllä uppoa. Pääsiäismunat ovat tietty asia erikseen ;)

    Söin eilen ekaa kertaa elämässäni mämmikakkua ja ennakkoluulojen jälkeen on pakko sanoa että olipa hyvää! se oli siis tehty itsetehdystä mämmistä juustokakkutyyliin. Mielenkiintoinen kombo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mämmikakku kuullostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta :D Kyllä mäkin olen viime vuosina lammasta päässyt maistamaan ja syömäänkin ja on ollut ihan ok, mutta ei valitettavasti nouse mun ruokalistalle. SIksi en sitä myöskään itse laita.

      Pääsiäisenä olen yleensä harrastanut perinteistä leivontaa rahkapiirakoiden yms. muodossa. Ehkä pitäydyn tänäkin vuonna perinteisessä linjassa :) Tulee kokeiltua usein erilaisia reseptejä ja vanhat klassikot jäävät unholaan. Siksi on ihan hyvä palata ajoittain perinteiden ääreen :) Niiltä osin kun niistä tykkää ;)

      Poista
  2. Ihanat pääsiäistunnelmat, rahkapullat kuuluvat suosikkeihini, meillä vaan ei oikein muihin uppoa. Erilaiset hedelmäiset piirakat ovat myös hyviä. Niin ja kaloreita ei pääsiäisenä lasketa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lasketa kaloreita, ei :) Luulen, että kallistun omissa leipomisissanikin tänä vuonna tuonne hedelmäisen rahkapiirakan puoleen. Rahkapulla olisi kyllä niin hyvää, mutta en jaksa nähdä sitä vaivaa tällä kertaa. Ehkä voisin käydä leipomosta hakemassa itselleni yhden maistiaiksiksi :)

      Poista
  3. Eilen tuli käytyä ulkona syömässä ja lammasta otin! Tänään sitten laitetaan itse, niin pääsee vertailemaan paremmuutta :) turhaan olet ennakkoluuloinen, sillä aivan mahtava liha kyseessä. Etenkin koen, että pannulla paistettaessa tulee mehevä.. uunissa ehkä helpommin kuivuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin riippuu varmasti paljon siitä, miten sitä lammasta laittaa :) Olen syönyt lammasta/karitsaa sekä kotikokkien että ammattikokkien laittamana, eikä ole tehnyt minuun vaikutusta. Toki syön, jos sitä jossain on tarjolla :)

      Poista