13. huhtikuuta 2013

Mitä söin tänään? Ruokapäiväkirja 12.4.2013

Facebookin puolella mainostinkin tuota Suomen Kirjallisuuden ruokapäiväkirjakeruuta, jossa kerätään tietoa suomalaisten ruokailuun liittyvistä kokemuksista ja valinnoista. Mukaan voi osallistua 6.5. mennessä lähettämällä oman ruokapäiväkirjan osoitteessa http://www.finlit.fi/arkistot/keruut/ruoka.htm. Tarkemmat vastausohjeet löytyvät osoitteesta http://www.finlit.fi/kra/keruut/ruoka.pdf. Sinne vaan jakamaan ruokakokeumuksia eiliseltä :) Tässä muutamia ruokakuvia perjantailta. Aika tavallista sapuskaa tuli syötyä :) Ja poikkeuksellinen päivä siinä mielessä, etten itse kokannut mitään. Päiväkirjatekstiä en täällä julkaise, mutta tässä muutamia juttuja kuitenkin :) 

Mitä söin tänään?

Aamuni alkoi tavalliseen tapaan lasillisella vettä hieman ennen kello seitsemää. Raikas vesi saa minut heräämään ja sen kanssa otan heti aamusta D-vitamiinia ja magnesiumia. Aamupuuhien jälkeen ennen töihin lähtöä söin aamupalaa. Tällä kertaa tein aamupalaksi itselleni kaksi ruisleipää, joiden päällä oli kalkkunaleikettä, kananmunaa ja ruohosipulia. Töissä join työkaverien seurana kupillisen kahvia ja söin vielä pari luumua.



Lounastauolla yhdentoista aikaan kävin ostamassa lähikaupasta kana-caesar-salaattia, sämpylän, pari purkkia pehmeää rahkaa, pilttiä ja yhden pikkupurkin jugurttia. Töissä syön yleensä välipalana hedelmiä tai puolikkaan rahkan, johon on sekoitettu purkillinen pilttiä. Ostan välipalatarkoitukseen ainoastaan Valion pehmeää maitorahkaa, sillä se on miedon makuista. Tänään ostin välipalaksi jugurtin, koska en halunnut jättää viikonlopun yli avattua puolikasta rahkapurkkia työpaikan jääkaappiin. Tavallisesti tuon kotoa eväät töihin, mutta nyt jääkaapissamme ei ollut mitään mukaan otettavaksi. Siksi kävin hakemassa kaupasta salaatin.


Iltapäiväkahvit juotiin töissä koko tiimin voimin yhden jälkeen. Pomo oli ostanut Stockan Hulluilta Päiviltä Suukkoja, joten kahvin kanssa oli tällä kertaa makeaa. Aika usein meillä töissä joku tarjoaa jotain herkkua; nameja, pullaa tai muuta makeaa. Kahvin jälkeen söin vielä ostamani jugurtin omassa työhuoneessa.


Olen pienestä pitäen tottunut syömään kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Töiden jälkeen siis suuntaisin keittiöön lämmittämään itselleni ruokaa. Mieheni oli käynyt toissapäivänä kaupassa ja hän oli ostanut meille ruoaksi tortilloita. Niitä oli jäänyt edellisestä päivästä vielä muutama, joten söin pari tortillaa iltaruoaksi puoli viiden aikoihin. Tortilloiden täytteenä oli taco-maustettua jauhelihaa, salsaa, salaattia, paprikaa ja dippikastiketta. Perjantaisin on usein sellainen fiilis, ettei jaksa sen suuremmin laittaa ruokaa. Viikonloppu tarkoittaa rentoutumista, joten perjantaina "hölläillään" ja sillon maistuu joku rento ruoka kuten tortillat, pizza tai muu sellainen. Lauantaina tai sunnuntaina on sitten aikaa panostaa ruokailuun ja kokeilla vaikka jotain uutta reseptiä tai leipoa suolaisia tai makeita herkkuja, joiden tekemiseen ei viikolla välttämättä olisi aikaa.



2 kommenttia:

  1. Onpa hauskaa lueskellä mitä muut syövät päivän aikana, kiva postaus! ehtisiköhän sitä (ja muistaisi kuvata kaikki ruoat!) tekemään samanlaisen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit :) Äkkiä sitä kännykällä räpsii kuvia, mutta kirjoittamisessa on tietysti aina oma työnsä. Tosin kirjoittaminen on yksi mun rakkaimmista harrastuksista, joten se ei tuota tuskaa :D

      Poista