13. kesäkuuta 2013

Varhaiskaali-jauhelihavokki

Vaikka lomaa on takana vasta reilu viikko, niin tuntuu, että muuten niin säännöllinen ruokarytmini on mennyt jo sekaisin. Tiistaisen Espanjasta paluun jälkeen on maistunut ruisleipä ja kaurapuuro, kun siellä tuli syötyä ahkerasti croissanteja ja patonkia. On hyvä yrittää syödä vähän kevyemmin taas ennen seuraavaa kesäreissua, jossa odottaa juhlien buffeepöydät ja äidin herkkugrillaukset :)

Nyt vietetään pari päivää kotona ja sitten lauantaina taas mennään :) Tässä siis herkullinen resepti Maku 2/2013-lehdestä. Muuten resepti on sama kuin alkuperäinen, mutta lisäsin vähän soija- ja chilikastikkeiden määriä.

Varhaiskaali-jauhelihavokki:

noin 1 kg varhaiskaalia
1 purjo
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl perunajauhoa
4-6 rkl soijakastiketta
½ dl makeaa chilikastiketta
(suolaa)

Pese ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, puhdista mahdolliset mullat pois ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi myös paprika ja kuori ja pilko valkosipulinkynnet pieneksi. Kuumenna vokkipannussa tilkka vettä. Kaada vesi pois, kun se kiehuu ja ala paistaa jauhelihaa. Lisää hetken kuluttua joukkoon purjo- ja valkosipulisilppu. Kääntele hetki ja lisää paprikakuutiot sekä kaalisuikaleet. Kääntele reippaasti 5 minuutin ajan. Ripottele pinnalle perunajauhoa ja sekoita. Mausta soijakastikkeella ja makealla chilikastikkeella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.








6 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. Paistettu kaali on muutenkin tosi hyvää, ja varsinkin varhaiskaali. Meillä paistellaan usein ihan vain kaalia ja maustetaan soijalla. Täytyy kokeilla tällaistakin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on oikeestaan tänä keväänä iskeny oikein kaalin himo! Ennen en liiemmin välittäny.. :)

      Poista
  2. Tosi kiva wokki, pitääpä kokeilla :) varhaiskaali on suuri kesäruokasuosikki!

    VastaaPoista