30. elokuuta 2013

Jättikinkkusarvet

Facebookin puolella kerroinkin jo alkuillasta iskeneestä leipomisinpiraatiosta. Jääkaapissa oli vajaa paketti tuorehiivaa, joka innosti minua ryhtymään leipomispuuhiin :) Selailin muutamia reseptikirjoja ja löysinkin Kotilieden suuresta keittokirjasta kivan reseptin, jota päädyin kylläkin muokkaamaan hieman. Hiivan lisäksi jääkaapissa oli kohta vanhaksi meneviä palvikinkkusiivuja, jotka käytin myös leivontaan.

Toisesta perjantai-illan hiivareseptistä myöhemmin lisää, mutta tässä ohje herkullisiin kinkkusarviin, jotka sopivat vaikkapa iltapalapöytään. Ohjeesta tulee 8 kappaletta isoja kinkkusarvia.

Jättikinkkusarvet:

3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 1/4 dl perunahiutaleita
1 dl juustoraastetta
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Täyte:
8 kinkkusiivua

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, perunahiutaleet ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota hetki. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja rypsiöljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla ½ tuntia.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaan osaan, kuutioi kinkkusiivut ja jaa jokaiselle taikinakolmioille osansa. Kääri kolmiot sarviksi ja anna niiden kohota pellillä kymmenisen minuuttia.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225C asteessa noin 10 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. Nami, näyttävätpäs maukkailta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä olivat kyllä todella kuohkeita ja herkullisen makuisia :)

      Poista