8. elokuuta 2013

Se vähän parempi kanapasta

Tämä kanapasta toi pientä luksusta arjen keskelle. En tavallisesti käytä kuohukermaa ruonlaitosta kuin erityistapauksissa, mutta nyt sitä oli jäänyt viikonlopun leivonnasta yli. Broilerin sisäfileet puolestaan ovat uusin ihastukseni, enkä taida enää muuta ostaakaan, sillä ne vaan ovat niin mehukkaita. Jotenkin olen saanut tarpeeksini kaikista epämääräisistä broilerisuikaleista, mutta katsotaan, kuinka kauan lompakko antaa myöten ostaa noita sisäfileitä ennen kuin joudun palaamaan taas suikaleiden ääreen ;)

Yrttinen kanapasta:

Broilerit:
400 g broilerin sisäfileitä
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Kastike:
2-3 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
1 rkl kuivattua persiljaa
1/2 nippua ruohosipulia silputtuna
½ tl suolaa
150 g creme fraichea

Lisäksi:
200 g spaghettia
ruohosipulisilppua koristeeksi

Ota broilerin sisäfileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistusta. Mausta valkopippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista fileet kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Sisäfileiden kypsennys kestää noin 6-7 minuuttia. Nosta kypsät fileet folionyytin sisään, jotta ne pysyvät lämpiminä tarjoiluun asti.

Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi. Mausta ruokalusikallisella suolaa. Keitä spaghetteja 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna valkosipulit ja kuulota niitä hetki pannulla. Lisää joukkoon kuohukerma, persilja sekä ruohosipulit. Mausta suolalla. Anna kastikkeen keittyä kasaan sillä aikaa, kun pasta kypsyy. Valuta pasta. Viimeistele kastike creme fraichella ja sekoita pastan joukkoon. Tarjoile broilerin sisäfileiden kanssa. Koristele ruohosipulilla.





Skorpionin keittiössä myös Facebookissa. Tykkää!

8 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää todella hyvältä! Täytyy ehdottomasti kokeilla! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olin itsekin todella tyytyväinen lopputulokseen. Paljon hyviä makuja :)

      Poista
  2. Herkullista!:) Creme fraiche antaa kastikkeisiin kivan maun. Olen todennut ihan saman, että nuo sisäfileet on hyviä. Vähällä vaivalla niistä saa paljon paremmat suikaleetkin kuin mitä valmiit on. Ja sisäfileet on aika tasalaatuisia joihinkin pihveihin verrattuna. Ärsyttää aina, kun paketissa on yksi todella iso ja paksu pihvi ja sitten jotain pieniä riekaleita, vaikka pitäisi tietty määrä samanlaisia pihvejä olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut saman ongelma noissa pakkauksissa, että siellä saattaa olla ihan mitä tahansa. Varmaan pitäisi ostaa tiskistä, että saisi valita itselleen samankokoiset pihvit. Mutta broilerin sisäfileiden nimeen vannon tällä hetkellä - ei ole tarvinnut pettyä vielä kertaakaan :)

      Poista
  3. Meillä syödään ihan luvattoman vähän broileria. Ehkä osittain sen kalliin hinnan takia, ja kun laatukaan ei aina ihan vastaa odotuksia. Mutta tämä ohje sai kyllä veden herahtamaan kielelle!! Täytyypi pistää ohje korvan taakse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin tuntuu, että kaikki ruoka alkaa olla niin kallista, että ihan sama mitä syö, niin aina maksaa. Kun ikää (ja töissä käymisen myötä myös rahaakin) tulee lisää, niin oppii arvostamaan laatua ja ostamaan parempia raaka-aineita. Aiemmin käytin aina broilerin fileesuikaleita tai rintafileitä, mutta nyt kyllä ajattelin siirtyä kokonaan noihin sisäfileisiin. Niissä on huima ero! :)

      Poista
  4. Hei, poju on arponut sinut voittajaksi blogissani olleessa arvonnassa, paketti lähtee matkaan, kun saan osoitteesi. sarppus@luukku.com . Onnea.

    VastaaPoista