12. marraskuuta 2013

Tulinen kana-mustapapukastike

Avomieheni sisko vinkkasi minulle papujen ja linssien käyttämisestä kastikkeiden joukossa. Pavut ja linssit on proteiinipitoisia ja tuovat kastikkeisiin lisää ruokaisuutta. Sillä tavoin niistä riittää pidempään, kun ravintosisältö on kohdillaan :)

Innostuinkin heti kokeilemaan mustapapuja tomaattisen kanakastikkeen jatkona. Mausteeksi laitoin tulista sambal oelek-chilitahnaa. Seuraksi keitin tummaa riisiä ja tein pienen salaatin avokadosta, paprikasta ja punasipulista. Annoksesta tuli oikein maukas piristys pimeään syysiltaan :) 

Kana-mustapapukastike:

1 rkl rypsiöljyä
300 g kanasuikaleita
1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl sambal oelek-chilitahnaa
170 g mustapapuja

Lisäksi:
1 prk creme fraichea
persiljaa koristeeksi

Ruskista kanasuikaleet öljyssä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää tomaattipyree sekä -murska. Lisää sambal oelek ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta mustapavut ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile tumman riisin ja avokadosalaatin kanssa. Kastikkeen tulisuutta voi pehmentää tarjoilemalla annoksen kanssa nokareen ranskankermaa. 

Avokadosalaatti:

1/2 kerää jäävuorisalaattia
1/2 punainen paprika
1 avokado
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 pieni punasipuli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti