Kaurainen omenapiirakka:
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
2-3 omenaa
1 tl kanelia
30 g sulatettua voita
3 rkl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
Seuraksi:
vaniljavaahtoa tai -jäätelöä
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita venhäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200C asteessa 10 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle omenakuutiot. Ripottele päälle kaneli ja levitä lopuksi kaurakuorrutus. Jatka paistamista 200C asteessa 20 minuuttia. Tarjoile piirakkaa vähän jäähtyneenä vaniljavaahdon tai -jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti