29. joulukuuta 2013

Kaurainen omenapiirakka

En tiedä, mistä tämä mieliteko tuli, mutta omenapiirakkaa oli saatava :) Alitajunta varmaan aavistaa tammikuussa koittavan kurjuuden maksimoinnin, joka jonkin sortin diettinä ilmenee... Nyt siis herkutellaan vielä luvan kanssa :) Pohjaksi tein ihan perusmurotaikinan ja päälle kaurasta rapsakan kuorrutteen.

Kaurainen omenapiirakka:

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
2-3 omenaa
1 tl kanelia
30 g sulatettua voita
3 rkl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita

Seuraksi:
vaniljavaahtoa tai -jäätelöä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita venhäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200C asteessa 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle omenakuutiot. Ripottele päälle kaneli ja levitä lopuksi kaurakuorrutus. Jatka paistamista 200C asteessa 20 minuuttia. Tarjoile piirakkaa vähän jäähtyneenä vaniljavaahdon tai -jäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti