9. tammikuuta 2014

Lemon posset

Ei kai haittaa, että on tyylikkäästi pari vuotta myöhässä hittijälkiruoan kanssa? Tässäpä ruokablogi oikein aallonharjalta, heh! Lemon posset oli kevään ja kesän 2012 ehdoton ykkösjälkiruoka vilkaisipa mihin tahansa blogiin. Minulta se kuitenkin jäi jostain syystä kokeilematta.. ehkä siksi, että harvoin tulee jälkiruokia tehtyä. Nyt kuitenkin oli tarvetta oikein kolmen ruokalajin illalliselle viime lauantaina ja päätin kokeilla tätä kehuttua ja erittäin helppoa jälkkäriä.

Lemon posset-resepti on peräisin Glorian ruoka&viini-lehdestä parin vuoden takaa. Se on sitruunan raikastama kermainen jälkiruoka, jonka seurana voi tarjota esimerkiksi vadelmia tai muita marjoja. Maun lisäksi parasta tässä tietysti on se, että lemon posset valmistuu käden käänteessä ja vain kolmesta raaka-aineesta.

Lemon posset:

4 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 dl sitruunamehua

Koristeluun:
vadelmia

Mittaa kattilaan kuohukerma ja sokeri. Keitä 3 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Tämä kuohuu helposti yli. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon vastapuristettua sitruunamehua. Lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunamehua.

Kaada seos neljään pieneen lasiin tai jälkiruokakulhoon ja peitä kulhot kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 2 ½ tuntia. Tarjoa vadelmien kanssa.




8 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja kuulostaa rikollisen helpolta tehdä :D

    VastaaPoista
  2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;) lemon posset on kyllä niin hyvää! Se on ehdottomasti yksi helpoimmista toteuttaa ja yleensä kaikki tykkäävät joille sitä on tarjonnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :) Todella kyllä tykkäsin vanukkaan mausta - herkullista! Ja tosi helppoa :)

      Poista
  3. Minäkin useimmiten teen kaikki hittijutut vasta joskus vuosien päästä.;) Possetit on ihania. Ei uskoisi, että niin pienellä vaivalla saa herkullisen jälkiruoan.:)

    Joko sinä olet saanut kaikki valitsemasi tuotteet? Ei vain ole loppuja näkynyt, ja sentään jo melkein kaksi kuukautta ollut aikaa toimittaa. Ajattelin ottaa vielä uudelleen yhteyttä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on todella herkullisia :)

      En ole saanut loppuja tuotteita. En kyllä ole ollut heihin missään yhteydessä, kun kyllästyin jo koko firmaan... Multa tosin jäi puuttumaan vain yksi pussipähkinöitä ja yksi purkki Marjaisaa.. pari tuotetta oli sekoitettu toisiin tuotteisiin, joita en ollut tilannut :(

      Poista
    2. Eivät ilmeisesti sitten enää edes vastaa sähköpostiin. Vähän maku meni koko firmaan...:(

      Poista
    3. No just :( Alusta loppuun asti ollut ihan ihme meno, joten en yhtään ihmettele, jos ovat lopettaneet viesteihin vastaamisen. Tietääpähän jatkossa välteltä tätä firmaa.

      Poista