27. huhtikuuta 2014

Rieskarullat hevosenpaistista

Rieskarullat ovat varmasti monelle tuttua evästä. Ne ovat helppoa ja herkullista sormisyötävää ja sopivat siksi hyvin esimerkiksi piknikille syötäväksi. Olin aluksi tekemässä rieskarullia savuporosta, mutta huomasinkin leikkelehyllyssä kylmäsavustetun poron vieressä melkein puolet halvempaa kylmäsavustettua hevosenpaistia. Hetken tuumailtuani ostoskärryyn päätyi hevosenpaisti, mikä osoittautuikin hyväksi valinnaksi.

Rieskarullat hevosenpaistista:

4 ohutta rieskalevyä
100 g kylmäsavustettua hevosenpaistia
½ punasipuli
½ dl ruohosipulia silputtuna
100 g piparjuurituorejuustoa
100 g ruohosipulituorejuustoa

Leikkaa kylmäsavustettu hevosenpaisti pieniksi kuutioiksi. Silppua puolikas punasipuli sipulileikkurilla aivan pieneksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä rieskalevyjen päälle. Rullaa rieskat tiukalle rullalle ja kääri valmiit rullat kelmuun. Anna rieskarullien tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa rullat sopiviksi suupaloiksi.


5 kommenttia:

  1. Kiva, kun postailet taas :)

    Oh, rakastan kaikkea pientä suolaista naposteltavaa. Itse olen monesti tehnyt alla olevan linkin takaa löytyviä rullia, niin hyviä!

    http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/graavilohi-tortillasushit/013889

    Nämä hevosrullat menevät ehdottomasti kokeiluun! Oon jäänyt ihan koukkuun piparjuureen viime aikoina. Poro olis kans niin ihanaa tässä, mutta se on niiin kallista! Teen usein uuniperunan täytteeksi sellaista poro-piparjuuritahnaa, mutta melkein aina tulee ostettua leikkelehyllystä poron sijaan härkää siihen..

    -oonavaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Kiva kuulla, että joku ruudun toisella puolella on jaksanut odottaa meikäläisen uusia tuotoksia :)

      Nuo graavilohi-tortillasushit kuullostaa tosi hyvältä! Paitsi vaihtaisin varmaan graavilohen tilalle kylmäsavulohen, kun en graavatusta niin välitä.

      Rieskarullissa piparjuurituorejuusto toi täytteeseen kivaa raikkautta ja hevosenpaisti maistui vähintään yhtähyvältä kuin poro :) Suosittelen testaamaan!

      Poista
  2. Joo, itseasiassa mäkin ostan aina kylmäsavulohta, se tuo enemmän makua ja on muutenkin parempaa :)

    VastaaPoista