26. tammikuuta 2011

Juustosämpylät

Sämpylöitäkin ehdin leipoa sunnuntaina. Käytin taas tuorehiivaa, niin kohosi ihanasti!

Juustosämpylät:

5 dl rasvatonta maitoa
50 g tuorehiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 tl sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl juustoraastetta
½ dl rypsiöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota sekaan hiiva, sokeri ja suola sekä kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota rauhassa. Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä. Riippuu tietysti sämpylöiden koosta, mutta minulle niitä tuli 17 kpl. Paista 225C asteessa noin 10-15 minuuttia.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti