3. tammikuuta 2011

Lohikeitto

Joulun jälkeen on tehnyt mieli syödä vähän kevyemmin kaiken sen kinkun ja laatikoiden mättämisen jälkeen, joten tehtiin yhtenä päivänä pitkästä aikaa lohikeittoa.

Lohikeitto:

n. 1 l vettä
5 kpl kokonaisia maustepippureita
suolaa
8-10 perunaa
1-2 porkkanaa
1 sipuli
450 g lohta
2dl ruokakermaa
reilusti tuoretta tilliä

Pese, kuori ja pilko perunat. Kuori porkkanat ja siivuta. Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi. Keitä perunoita, porkkanoita ja sipuleita suolalla ja maustepippureilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

Leikkaa lohifileestä reilunkokoisia kuutioita. Ripottele lohikuutioiden päälle suolaa ja lisää ne keittoon. Lisää myös ruokakerma. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes lohi on kypsynyt eli noin 5 minuuttia. Lisää päälle reilusti tilliä ja tarjoa ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti