Riisipuuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
suolaa
Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä sitä muutamia minuutteja, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja laita kattilaan kansi. Hauduta puuroa noin tunnin ajan välillä sekoittaen, kunnes se on kypsää. Tarjoa mehukeiton kanssa.
Mehukeitto:
8 dl vettä
2 dl mehutiivistettä
½ dl sokeria
2½ rkl perunajauhoja
1 dl vettä
Mittaa kattilaan mehutiiviste, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita desiin vettä perunajauhot ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suuruste sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja anna keiton kuplahtaa kerran. Jäähdytä ja nauti riisipuuron kanssa tai ihan sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti