18. tammikuuta 2011

Riisipuuro ja mehukeitto

Varmaan jotenkin joulusta jäi sellainen hyvä fiilis riisipuurosta, että tein sitä tuossa viikonloppuna, kun teki mieli. Eihän siitä ihan sellaista tullut, mitä äiti tekee, mutta hyvää kuitenkin :) Ehkä mäkin saan sen sit joskus äitinä maistumaan oikeanlaiselta!

Riisipuuro:

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
suolaa

Lisää kiehuvaan veteen riisi ja keitä sitä muutamia minuutteja, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja laita kattilaan kansi. Hauduta puuroa noin tunnin ajan välillä sekoittaen, kunnes se on kypsää. Tarjoa mehukeiton kanssa.

Mehukeitto:

8 dl vettä
2 dl mehutiivistettä
½ dl sokeria
2½ rkl perunajauhoja
1 dl vettä

Mittaa kattilaan mehutiiviste, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita desiin vettä perunajauhot ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suuruste sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja anna keiton kuplahtaa kerran. Jäähdytä ja nauti riisipuuron kanssa tai ihan sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti