27. maaliskuuta 2011

Quiche Lorraine kinkkupiirakat

Heräsin tyytyväisenä sunnuntaiaamuun puoli yhdeksältä. Availin olohuoneesta verhot, laitoin kahvia tippumaan. Keittiössä hyöriessäni katseeni osui kalenteriin - 27.3. kesäaika alkaa. Hitto! Miten voikaan hyvä aamu romuttua niin pienessä hetkessä? Heti alkoi kiukuttaa. Heräsin sittenkin siis puoli kymmeneltä, eli aivan turhan myöhään. Kohta kello oli jo 10 ja sitten 11. Kohta päivä oli puolessa ja oma aikaansaamattomuus ärsytti entistä enemmän.

Kellojen viisareiden pyörittelyn jälkeen täytyi kuitenkin kohdata tavallisen sunnuntaipäivän tosiasiat. Minä tarvitsin ruokaa ja blogi kaipaisi sisältöä. Kiukuttelun keskeltä kasasin itseni ja päätin tehdä kinkkupiirakkaa. Ohjetta etsiessäni huomasin, että olin varannut kinkkusuikaleita kahden piirakan verran. Inspiraatio oli voittanut kiukun ja soitin siskolle ja kysyin, jos hänellekin maistuisi kinkkupiirakka.

Niinpä päädyinkin leipomaan quiche lorraine kinkkupiirakoita kaksinkappalein. Toisen piirakan tein vehnäjauhoista, toisen siskolleni gluteenittomista jauhoista.

Quiche Lorraine:

Pohja:
125 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja / gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
½ dl vettä

Täyte:
125 g palvikinkkusuikaleita
100g emmentalia raasteena
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
½ tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua persiljaa / ½ dl tuoretta persiljaa silputtuna

Nypi voi ja jauhot. Lisää suola ja vesi. Sekoita taikinaksi. Painele jauhotetuin sormin piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat sekä mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200C asteessa uunin alaosassa noin 35-45 minuuttia.

4 kommenttia: