15. syyskuuta 2012

Appelsiinikakku

Se on just se resepti. Niin just se siellä mikron alapuolella olevasssa vasemmanpuoleisessa kaapissa. Siinä pinossa, ruutupaperilla. Ja rasvatahra oikeassa kulmassa... Ei löytynyt SITÄ reseptiä, joten oli kehiteltävä uusi. Uuden reseptin piti olla yhtä hyvä kuin ennen, mutta voiko mikään olla niin kuin ennen? Siitä on kyllä kauan aikaa, kun olen viimeksi tehnyt appelsiinikakkua, mutta tällä kertaa tuli kyllä parempaa kuin ennen :) Tässä teille oikein mehukas kakkuresepti. Perusresepti, mutta kosteuden takaa vastapuristettu appelsiinimehu.

Appelsiinikakku:

200 g margariinia
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu

margariinia vuoan voiteluun
korppujauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan. Lopuksi purista joukkoon yhden appelsiinin mehu. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175C asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.



































11 kommenttia:

  1. Nam. Tykkään kauheasti sitrushedelmien makuisista kakuista, yksi oma suosikkini on konjakkinen sitruunakakku :)

    Tämän reseptisi laitan talteen, syksyllä on taas niin monta hyvää syytä leipoa kakkua!

    VastaaPoista
  2. Oi joi,tää on varmaan sitä samaa kakkua mitä meidän äiti teki ja paistoi vielä ihan samanlaisessa vuoassakin! Tuli niin lapsuus mieleen:) Tätä voisi tehdä seuraavan kerran kun toivotaan sitruunakakkua, melkein sama asia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Minullakin on käytössä perintövuoka. Kymmeniä vuosi vanha, mummoni peruja. On muuten kunnon vuoka, ei tartu kakut kiinni :)

      Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos mielii kosteaa kahvikakkua. Yksinkertaista, mutta maukasta!

      Poista
  3. Appelsiinikakku on ihanaa! Oletko raastanut koskaan kuorta taikinaan? Minulla on semmoinen ohje, jossa kakkuun tulee appelsiinimarmeladia. Toimii sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! En ole raastanut koskaan kuorta mukaan taikinaan. Sellasiakin reseptejä näin, kun tutkin asiaa, mutta en uskaltanut itse kokeilla. Appelsiinin pinta pitää varmaan pestä huolellisesti, että lähtee kaikki myrkyt pois..? Valiolla näin reseptin, jossa oli appelsiinimarmeladia. Sekin kuullosti herkulliselta :)

      Poista
    2. Minä kuuraan appelsiinin aina juuresharjalla, paitsi kun ostan luomuappelsiineja. Niitä en borstaa niin antaumuksella :)

      Poista
  4. Nam, näyttääpä herkulta! :-) Mäkin oon tehnyt joskus sellaista, mihin raastettiin appelsiinin kuorta mukaan. Täytyiskin kaivaa se ohje jostain kätköistä..

    VastaaPoista
  5. Leivoin kakun - sillä lisäyksellä, että raastetu kuori tuli myös mukaan! Kakku on nyt uunissa - ans kattoo mitä tulee! Taikina oli herkullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuliko hyvää? :) Tämä on kyllä yksi parhaista kuivakakuista - kestosuosikkini!

      Poista