14. lokakuuta 2012

Käteviä ruokasovelluksia iPhonelle

Kesäkuusta lähtien olen omistanut suositun iPhonen. Appstoren ilmaisosastot ovat tulleet koluttua läpi ja tässä mielestäni parhaimmistoa ruoka-appsien osalta :)

Eniten käytän Kotikokki-sovellusta. Sieltä löytyy muiden amatöörikokkien reseptejä, joista haen vinkkejä omaan kokkaamiseen tai ideoita arkiruokiin. Sovelluksesta löytyy myös kauppalista, munakello sekä pöytälaatikko, jonne voi laittaa reseptejä talteen myöhempää käyttöä varten. Kauppalistan ja pöytälaatikon käyttö vaatii sisäänkirjautumista sivustolle, mutta se käy helposti Facebookin kautta.

 

Välillä haen Kotikokista esimerkiksi jonkin raaka-aineen nimellä. Kun kenttään kirjoittaa vaikkapa "lohi", hakutuloksena voi tulla piirakoita, keittoja, uunilohta yms. Siitä saa ideoita, mitä lohesta voisi tehdä. Jos taas tietää tarkemmin, mitä haluaa kokata, voi hakea suoraan reseptin nimellä, esimerkiksi "kalakukko". Sitten ei muuta kuin resepti pöytälaatikkoon talteen tai vaikka samantien raaka-aineet yhdella napinpainalluksella ostoslistalle ja kaupan kautta keittiöön.
Silloin tällöin selailen myös Valion reseptejä. Sovellus on hyvin samantapainen kuin Kotikokki, sillä myös siitä löytyvät reseptihaku, keittokirja (=digitaalinen leikekirja resepteille), kauppalista ja munakello. Myös Valion sovellus vaatii kirjautumista, joka tapahtuu luomalla tunnukset sähköpostilla.

Valiolla on selkeät ohjeet ja tietenkin ideoita Valio-tuotteiden käyttöön. Parasta palvelussa on se, että reseptien annoskokoja voi muunnella plus- ja miinusnäppämillä. Eli jos oletus voisilmäpullien ohjeessa on 16 kpl, mutta haluatkin leipoa niitä vaikkapa 25 kpl, muuttamalla kappalemäärää sovellus laskee reseptiin uudet raaka-ainamäärät.

Viikonloppuruokien seuraksi on helppo etsiä viinejä Viiniopas-nimisellä ohjelmalla. Hakua voi rajata viinityyppien, maan, rypäleen, hinnan ja pisteiden avulla. Hakusana-kenttää voi kirjoittaa esimerkiksi ruoan pääraaka-aineen, jolloin hakutulokseen sisältyy vaikkapa äyriäisten kanssa sopivia viinejä.
Viinejä voi hakea tietenkin myös nimen perusteella.


Viimekseksi nostan esille Eat.fi-sovelluksen. Sen avulla voi etsiä kaupungilta sopivia ruokapaikkoja. Gps-piste näyttää oman sijantisi kartalla ja siinä lähellä olevat ravintolat. Vihreät pisteet ovat avoinna olevia ravintoloita, sinisissä on lounastarjoilu meneillään, oransseissa aamiaistarjoilu ja harmaat ovat sillä hetkellä kiinni olevia ravintoloita.

Sovelluksen avulla näkee ravintoloiden aukioloajat ja yhteystiedot sekä voi lukea kävijöiden arvosteluja ruoista sekä hinta-laatusuhteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti