11. lokakuuta 2013

Kana-pekonipasta

Pasta on hyvää ja helppoa arkiruokaa, sillä se valmistuu nopeasti ja maistuu aina hyvälle. Kastikkeita voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja kerma kuuluvat ehdottomasti minun pastakastikkeeseen. Sain Myllyn Parhaalta valikoiman pastoja, joista tämän kastikkeen kaveriksi valitsin kiharan spagetin, joka toikin annokseen aivan erilaisen suutuntuman.

Osallistun tällä reseptillä Myllyn Paras pastaresepti 2013-kilpailuun, josta järjestetään äänestys Facebookissa lokakuun lopussa. Eniten ääniä saanut voittaa ja reseptin loihtija palkitaan kahden hengen illallisella valitsemassaan ravintolassa.

Kana-pekonipasta:

400 g broilerin rintafileitä
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 punainen paprika
140 g pekonia
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
200 g creme fraichea
tuoretta persiljaa

500 g Myllyn Paras kihara spagettia

Leikkaa broilerin rintafileet pituussuunnassa puoliksi nopeuttaaksesi kypsentämistä. Mausta fileet suolalla ja paprikajauheella ja paista pannulla öljyssä kypsäksi. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuutioi paprika ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekonia pannulla omassa rasvassaan, lisää joukkoon myös paprikat ja kypsennä, kunnes pekoni on saanut reilusti väriä. Lisää pannulle valkosipulit ja kuullota hetki. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna kastikkeen keittyä kasaan hetki.

Kuumenna isossa kattilassa reilusti vettä. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä spagettia 10 minuuttia paketin ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.

Kuutioi paistetut broilerin rintafileet ja silppua persilja. Viimeistele pastakastike creme fraichella, broilerikuutioilla ja persiljalla. Tarjoa kihara spagetin kera.






5 kommenttia:

  1. Pasta on aina hyvä valinta arkeen ja juhlaan :) onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Se on totta, että pastasta saa sekä juhlavia että arkisia ruokia aikaiseksi :)

      Poista
  2. Herkullinen pasta. Onnea kilpailuun! Ehkä sinut nähdään videolla kokkaamassa tuo pasta-annos.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) Videolla kokkaaminen on kyllä aika pelottava ajatus :D Heh! :)

      Poista
    2. Sen verran pelottava, että itse sen vuoksi hylkäsin koko kilpailukutsun.;D

      Poista