29. lokakuuta 2012

Spaghettikastike

Spaghettikastike:

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria rouheena
chiliä jauheena
paprikajauhetta
3-4 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl kylmää vettä
2 dl paseerattua tomattia
½  lihaliemikuutio

Kuori ja pilko sipulit. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää joukkoon sipulit ja paista hetki. Mausta suolalla, pippurilla, chili- ja paprikajauheella. Ripottele vehnäjauhot pannuun ja anna paahtua hetki. Kaada joukkoon kylmä vesi, paseerattu tomaatti sekä lihaliemikuutio. Sekoittele ja anna kiehua 10 minuuttia, sillä aikaa kun spaghetti kiehuu.



4 kommenttia:

  1. Kiitos! Mainio resepti! Vehnäjauhoissa on salaisuus, sillä näin kastikkeesta tulee paksua.

    En ole mikään keittiövirtuoosi, joten tällä ohjeella pääsin eroon valmiista spaghettikastikejauheesta, kiitos!

    t. Iloisempi keittiöhenkilö ja iloisemmat syöjät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommenteista! Ja kiitos kehuista! :) Kiva, että resepti oli sinun makuusi ja erityisen mielissäni olen kuulleessani, että olet ohjeen avulla päässyt eroon valmiista spaghettikastikejauheesta. Yksi missioni blogin parissa on ollutkin osoittaa lukijoille, että hyvää ruokaa saa niin helposti ja nopeasti, ettei kenenkään tarvitse oikeasti turvautua eineksiin, jos ei halua :)

      Mielestäni spaghettikastikkeeseen kuuluu tomaattisuus, mutta pelkkää tomaattimurskaa käyttämällä tulee liian tomaattista. Jos taas tekee rasva-jauhopohjaisen ruskean kastikkeen, puuttuu tomaatti kokonaan ja kastike on liian rasvaista. Tässä siis kompromissi näiden ääripäiden välillä, eli suurustetaan jauhoilla ja maustetaan paseeratulla tomaatilla.

      Poista
    2. Täytyy perehtyä blogiisi tarkemminkin, sillä kaipaan nimenomaan kuvailemiasi helppoja ja nopeita reseptejä nälän selättämiseen työ- ja tarhapäivän jälkeen. Tästä kastikkeesta olen jo kerännyt muutamat kerrat tyytyväiset kehut, kiitos sinun!

      Ohjeesta teen mitä vaan, mutta hyllyyn kerääntyneet keittokirjat ja monet blogitkin ovat keskittyneet sellaisiin kulinaristisiin nautintoihin, joiden ainesten hankintaan ja valmistukseen on aikaa vain viikonloppuisin. Perhe-elämän myötä olen huomannut, että ns. arkireseptit ovat minulta ihan hukassa ja siksi tulee muka kiireessä harmittavankin usein sorruttua kaupassa eineksiin. Mutta Skorpionin keittiön ohjein varmasti entistä vähemmän!

      Poista
    3. Heti tulee mieleen helpot kinkkikiusaukset, joihin saa vaihtelua maustetuilla ruokakermoilla tai lisäämällä kinkun joukkoon tomaattia tai salamia. Myös kanakastikkeet ovat helppoja ja nopeita töiden jälkeen. Ruskistaa vain kanasuikaleet, maustaa ja heittää sekaan purkin ruokakermaa. Vaihtelua saa laittamalla sekaan esimerkiksi persikkaa. Monet pastakastikkeet valmistuvat myös ihan 10-15 minuutissa. Pippurinen kinkkupasta on yksi arkiruokasuosikkejani :)

      Itsekin vierastan reseptejä, jotka sisältä aineita, mitä saa hakea pitkin erikoisruokakauppoja yms. tai ostaa pullon mitä erikoisempaa viinietikkaa tms. jota käytetään ruokaan vain lusikallinen. Hukkaanhan se sitten menee, jos ei ole erikoistuotteelle muuta käyttätarkoitusta kuin tuo yksittäinen resepti. Viikonloppuisin voi sitten testailla monimutkaisempia reseptejä, mutta niissäkin pitäydyn yksinkertaisissa raaka-aineissa, joita löytyy kyllä jos ei nyt Siwan hyllyltä niin Prismasta ainakin :)

      Poista