28. lokakuuta 2011

Banaani-suklaamuffinssit

Viikonloppuna tehtiin tällaisia herkkuja. Banaani suklaan seassa on kyllä loistava yhdistelmä, suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan! :) Ohje muffinsseihin löytyi aiemmin hankkimastani Love Foodin leivontakirjasta, jossa tosin oli ohje kakkuun, mutta samalla ohjella syntyi tietysti muffinssit, kun jakoi taikinan pieniin vuokiin.

Banaani-suklaamuffinssit:

115 g pehmeää margariinia
2 kypsää banaania
85 g sokeria
2 kananmunaa
220 g venhäjauhoja
2,5 t leivinjauhetta
25 g kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
100 g suklaata pieninä paloina

Kuori banaanit, laita ne leivontakulhoon ja soseuta haarukalla. Lisää joukkoon pehmeä voi, sokeri, kananmunat. Siivilöi sitten jauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Vatkaa ainekset sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vielä maitoa ja suklaapalat. Annostelu vuokiin (n. 16 kpl) ja paista 200C asteessa noi 15 minuuttia.

Kuorrute:

4 rkl voita
100 g tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
nomparelleja

Sulata voi mikrossa, sekoita joukkoon tomusokeri ja elintarvikeväri ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Minulla täytettä riitti noin kymmeneen muffinssiin, sitä voi tehdä esim. kaksinkertaisen annoksen, jos haluaa täytettä kaikkiin leivoksiin. Koristele muffinssit vielä erilaisilla nomparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti