28. lokakuuta 2011

Tonnikalapastasalaatti

Tein tällaista kevyttä lounasruokaa, joka sopii toisaalta myös ihan hyvin vaikka illanistujaisiin tarjottavaksi.

Tonnikalapastasalaatti:

frisée-salaattia
tuorekurkkua
maustekurkkua
1½ dl tricolori simpukkapastaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl kuivattua tilliä
suolaa
sokeria
pippuria
1 tlk tonnikalaa paloina vedessä

Keitä simpukkapastaa suolavedessä 8 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhdo pasta kylmällä vedellä. Sekoita pastan joukkoon öljy, sitruunamehu, sinappi, valkosipuli ja mausteet. Revi kulhoon salaatti. Kuori tuorekurkku ja kuutioi se. Leikkaa kuutioiksi myös maustekurkku ja lisää kurkut kulhoon. Sekoita joukkoon maustettu pasta. Valuta tonnikalasta vesi pois ja lisää se salaattiin. Sekoita ja nauti jääveden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti