16. elokuuta 2010

Pikkusuolaista

Dear Jenni.. vai miten se nyt alkoikaan ;) Kaivoin vähän arkistojani ja muistinkin yhden reseptin, joka on ollut takuuvarma menestys jokaisissa juhlissa, joissa oon näitä tarjonnut! Kinkkukiekot on superhyviä ja jos ei vahdi niin ne katoaa uunituoreeltaan leipurin ja apukokkien suuhun ennen kuin kukaan vieras on ehtinyt astua ovesta sisään.. :D Joten kannattaa tehdä reilu annos, jos meinaa juhlissa tarjota :) Jos vieraiksi on tulossa esim. kasvissyöjiä, täytettä voi helposti muokata sen mukaiseksi - kinkun voi korvata vaikka pienenpienillä paprikakuutioilla.

Kinkkukiekot:

500g lehtitaikina- tai torttutaikinalevyjä
200g paprika-chilisulatejuustoa (Arla Ingman Eva 9%)
n. 200-250g kinkkukuutioita
1 rkl sinappia
reilusti tuoretta persiljaa
1 kananmuna voiteluun

Levitä taikinalevyt pöydälle sulamaan. Sekoita kulhossa sulatejuusto ja kinkkukuutiot. Mausta täyte sinapilla. Leikkaa reilusti tuoretta persiljaa silpuksi ja sekoita sekin täytteen sekaan. Kaulitse taikinalevyjä hieman leveämmiksi - siis lyhyemmältä sivulta. Levitä täytettä taikinalevylle, varo kuitenkin levittämästä täytettä liikaa, ettei se pursu yli. Kieritä taikinalevy rullalle lyhyeltä sivulta alkaen. Leikkaa taikinatangosta noin 1-2 cm paksuisia kiekkoja. Paina valmiit kiekot leivinpaperille uunipellin päälle. Voitele kananmunalla ennen paistamista. Paista uunin keskiosassa 225C asteessa noin 10-15 minuuttia eli, kunnes kinkkukiekot ovat saaneet pintaansa kauniin ruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti