Sämpylät (24 kpl):
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
12 dl sämpyläjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Sekoita kuivahiiva n. 42C asteiseen veteen ja lisää suola ja sokeri. Lisää osajauhoista ja vatkaa taikina tasaiseksi. Vaivaa taikinaan loputkin jauhot. Lisää lopuksi öljyä ja alusta taikina niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se kahteentoista osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Laita sämpylät uunipellille liinan alle kohoamaan. Lämmitä uuni 225C asteeseen. Leivo taikinan toisestakin osasta 12 sämpylää. Paista sämpylöitä noin 12-15 minuttia uunin keskiosassa, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti